Løkke laver rokade: Esben Lunde bliver ny miljøminister

ROKADE: Esben Lunde Larsen bliver ny miljø- og fødevareminister i stedet for Eva Kjer Hansen. Ulla Tørnæs er ny uddannelses- og forskningsminister. 

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) laver en mindre rokade. Ny miljø- og fødevareminister bliver Esben Lunde Larsen (V), der indtil nu har været uddannelses- og forskningsminister. 

Han overtager sædet efter Eva Kjer Hansen (V), der trådte tilbage i lørdags som følge af landbrugspakke-sagen, der endte med, at et flertal i Folketinget erklærede mistillid til hende.

Esben Lunde Larsens stol overtages af Ulla Tørnæs, der sidder i Europa-Parlamentet. Tørnæs har tidligere været undervisningsminister og udviklingsminister.

Lars Løkke Rasmussen lagde under ministerpræsentationen på Amalienborg ikke skjul på, at han beklager årsagen til rokaden.

"Det er med blandede følelser, at jeg står her i dag. Jeg tager afsked med en meget dygtig minister, der loyalt til punkt og prikke har opfyldt de valgløfter, som ikke bare regeringen, men også Konservative og Dansk Folkeparti gik til valg på," sagde han. 

Men Løkke er overbevist om, at Esben Lunde Larsen vil kunne føre arbejdet videre:

"Jeg er glad for at kunne præsentere den nye miljø- og fødevareminister, Esben Lunde Larsen, som har stor indsigt i området, og af den grund er udpeget til at tage den her post, for det er en tung opgave, der venter forude," sagde han.

Han har ligeledes også stor tiltro til sin nye uddannelses- og forskningsminister:

"Ulla har meget stor ministererfaring, også på området her, som tidligere undervisningsminister, og Ulla vil styrke ministerholdet," sagde han.

Engel-Schmidt kommer i Folketinget
Ulla Tørnæs plads i Parlamentet overtages af Morten Løkkegaard. Den tidligere tv-vært røg ud af Parlamentet ved seneste valg, men blev til gengæld valgt til Folketinget ved valget i juni.

Løkkegaards plads i Folketinget overtages af Jakob Engel-Schmidt. Den tidligere VU-formand mistede sin plads i Folketinget ved folketingsvalget i 2015. Efterfølgende fik han job som direktør for erhvervsuddannelserne på Niels Brock.

Lars Løkke Rasmussen lagde selv meget stor vægt på de to nye tilføjelser:

"Vi står tilbage med en stærk regering, en stærk folketingsgruppe og en stærk stemme i parlamentet," sagde han.

Der er overdragelse i Miljø- og Fødevareministeriet klokken 14.30 og klokken 15.30 i Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Forrige artikel S taber vælgere til Enhedslisten S taber vælgere til Enhedslisten Næste artikel Jan Juul bliver ny partisekretær for S  Jan Juul bliver ny partisekretær for S
Chefredaktør før valget i Polen: EU har udspillet sin rolle

Chefredaktør før valget i Polen: EU har udspillet sin rolle

KRONIK: Søndag står polakkerne overfor et valg, der kan sætte en stopper for konflikterne mellem EU og Polen. Kommissionen og Europa-Parlamentet har udspillet deres roller, mens USA og Kina støtter op om et alternativ til EU, skriver chefredaktør.