Løkke om Brexit: Et meget trist resultat

REAKTIONER: Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) mener, at det er trist for Danmark og Europa, at Storbritannien nu forlader EU. Han slår fast, at Danmark hører til i EU.

Løkke havde i februar besøg af Cameron. 
Løkke havde i februar besøg af Cameron. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen / Scanpix
Anders Jerking

Trist.
Det er statsminister Lars Løkke Rasmussens reaktion på, at et knebent flertal af briterne har stemt for at forlade EU.

"Jeg synes, at det er et meget trist resultat for Europa og for Danmark. Det er nu op til den britiske regering at fastlægge den videre vej for Storbritannien. Jeg håber, at Storbritannien fortsat ønsker at bevare tætte relationer til EU,” siger Løkke i en pressemeddelelse, hvor han understreger, at man må respektere vælgernes afgørelse.

52 procent af stemmerne gik til leave-siden, mens 48 procent stemte for at blive i EU.

Lars Løkke Rasmussen understreger, at den britiske afstemning ikke ændrer ved Danmarks tilhørsforhold til EU.

"Det britiske afstemningsresultat rokker ikke ved, at Danmark hører hjemme i EU. EU er Danmarks bedste mulighed for at påvirke den verden, vi på godt og ondt er en del af. Vi kan gøre nogle ting bedre alene, men vi er stærkere sammen. Danmark og dansk økonomi er dybt afhængig af det europæiske fællesskab."

I efteråret stemte danskerne om at afskaffe retsforbeholdet, og også i denne afstemning vandt EU-skeptikerne. Den udbredte EU-skepsis bekymrer Løkke:

"De seneste tre folkeafstemninger i Storbritannien, Nederlandene og Danmark skal give anledning til eftertanke og handling. I befolkningerne eksisterer der en skepsis mod EU. Det må vi som beslutningstagere i EU tage meget alvorligt," siger Løkke og fortsætter:

"Det kræver en ekstraordinær indsats at genvinde borgernes tillid og opbakning til det europæiske samarbejde. EU skal fokusere på de store problemer, som optager Europas befolkninger, men holde sig fra områder, hvor medlemsstaterne kan gøre det bedre selv. Jeg vil nu afvente den britiske regerings udmelding om, hvad Storbritannien nu agter at gøre. Og så ser jeg frem til at diskutere situationen med mine europæiske kolleger på EU-topmødet i næste uge."

Se hele pressemødet her:

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

David Cameron

Udenrigsminister, Storbritannien, president, AlzheimerResearch UK
master i filosofi, politik og økonomi (PPE) (Oxford 1988)

Lars Løkke Rasmussen

Udenrigsminister, MF (M), politisk leder, Moderaterne, fhv. statsminister
cand.jur. (Københavns Uni. 1992)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024