Løkke om Brexit: Et meget trist resultat

REAKTIONER: Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) mener, at det er trist for Danmark og Europa, at Storbritannien nu forlader EU. Han slår fast, at Danmark hører til i EU.

Trist.
Det er statsminister Lars Løkke Rasmussens reaktion på, at et knebent flertal af briterne har stemt for at forlade EU.

"Jeg synes, at det er et meget trist resultat for Europa og for Danmark. Det er nu op til den britiske regering at fastlægge den videre vej for Storbritannien. Jeg håber, at Storbritannien fortsat ønsker at bevare tætte relationer til EU,” siger Løkke i en pressemeddelelse, hvor han understreger, at man må respektere vælgernes afgørelse.

52 procent af stemmerne gik til leave-siden, mens 48 procent stemte for at blive i EU.

Lars Løkke Rasmussen understreger, at den britiske afstemning ikke ændrer ved Danmarks tilhørsforhold til EU.

"Det britiske afstemningsresultat rokker ikke ved, at Danmark hører hjemme i EU. EU er Danmarks bedste mulighed for at påvirke den verden, vi på godt og ondt er en del af. Vi kan gøre nogle ting bedre alene, men vi er stærkere sammen. Danmark og dansk økonomi er dybt afhængig af det europæiske fællesskab."

I efteråret stemte danskerne om at afskaffe retsforbeholdet, og også i denne afstemning vandt EU-skeptikerne. Den udbredte EU-skepsis bekymrer Løkke:

"De seneste tre folkeafstemninger i Storbritannien, Nederlandene og Danmark skal give anledning til eftertanke og handling. I befolkningerne eksisterer der en skepsis mod EU. Det må vi som beslutningstagere i EU tage meget alvorligt," siger Løkke og fortsætter:

"Det kræver en ekstraordinær indsats at genvinde borgernes tillid og opbakning til det europæiske samarbejde. EU skal fokusere på de store problemer, som optager Europas befolkninger, men holde sig fra områder, hvor medlemsstaterne kan gøre det bedre selv. Jeg vil nu afvente den britiske regerings udmelding om, hvad Storbritannien nu agter at gøre. Og så ser jeg frem til at diskutere situationen med mine europæiske kolleger på EU-topmødet i næste uge."

Se hele pressemødet her:

Forrige artikel Danske reaktioner: Putin er den eneste, som bør juble i dag Danske reaktioner: Putin er den eneste, som bør juble i dag Næste artikel Cameron træder tilbage efter valgnederlag Cameron træder tilbage efter valgnederlag