Løkke om London-angreb: Det ligner endnu et angreb på vestlige demokratier

ANGREB: Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har overbragt sin kondolence til den britiske premierminister efter onsdagens angreb i London.

Placeholder image
Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix

Selvom det endnu er uklart, hvilke kræfter der står bag onsdagens angreb i London, har statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) udtrykt sin foragt for handlingerne.

”Det er med stor forfærdelse, at jeg her til eftermiddag har set forfærdelige scener udspille sig ved det britiske parlament. Jeg har overbragt min kondolence og min sympati til den britiske premierminister,” siger statsminister Lars Løkke Rasmussen.

”Vi kender ikke det fulde omfang af det, vi ser i London endnu, og jeg har lagt mærke til, at de engelske myndigheder har sagt, vi skal passe på med at spekulere. Men alt tyder jo desværre på, at vi ser endnu et angreb på de vestlige demokratier. Det skal jo ikke få os til at miste troen på vores demokratier – tværtimod. Og jeg kan forsikre om, at de danske myndigheder gør alt hvad vi kan for at sikre, at Danmark er et fredeligt sted,” fortsætter han.

Meldingen kommer, efter at firemennesker er blevet dræbt og 40 personer såret – heraf flere alvorligt – efter det, politiet betragter som et terrorangreb mod det britiske parlament. En af de dræbte er en betjent, som blev stukket ned uden for parlamentet. En anden er den formodede attentatmand, som blev skudt af politiet.

May: Depraveret terrorangreb
Det forlyder, at premierminister Theresa May var til stede i parlamentet, da angrebet fandt sted onsdag eftermiddag. Hun talte onsdag aften til det britiske folk, hvor hun kaldte angrebet for terrorisme. 

"Jeg har lige været til møde efter dette syge og depraverede terrorangreb på gaderne i vores hovedstad. Detaljerne om, hvad der præcis er sket, er stadig undervejs, men efter at have talt med politiet og sikkerhedstjenesterne kan jeg bekræfte, at episoden begyndte, da en enkelt gerningsmand kørte sin bil mod en menneskemængde på Westminster Bridge og dræbte to personer og sårede adskillige flere," sagde hun.

Hun sad onsdag aften for bordenden ved et møde i regeringens særlige sikkerhedskomité, og ifølge premierministeren er det ikke tilfældigt, at terrorangrebet skete ved parlamentet i hjertet af London, da det symboliserer demokrati, frihed, menneskerettigheder og retsstaten.

"Derfor er det et mål for folk, der afviser disse værdier," lød det onsdag aften fra Theresa May.

Hun slog samtidig fast, at personer, der forsøger at bekæmpe britiske værdier, "vil mislykkes".

"Vi vil aldrig give efter for terror," sagde Theresa May.

Omtalte personer

Lars Løkke Rasmussen

MF, stifter og politisk leder, Moderaterne, fhv. statsminister
cand.jur. (Københavns Uni. 1992)

    Politik har aldrig været vigtigere
    Få gratis nyheder fra Danmarks største politiske redaktion
    Ved at tilmelde dig Altingets nyhedsbrev, accepterer du vores generelle betingelser