Løkke og NATO støtter vestligt modsvar i Syrien

MODSVAR: Både NATO og den danske regering støtter det "markante militære modsvar" i Syrien, hvis leder har angrebet civile med kemiske våben.

Som reaktion på det internationale militære modsvar natten til lørdag efter et angreb med kemiske våben på civile i den syriske by Duma, udtaler statsminister Lars Løkke Rasmussen (V):

"Det syriske regimes opførsel er rystende og frastødende. Det fremkalder min største foragt, at Assads militær igen har gjort sig ansvarlig for uskyldige børn, kvinder og mænds død med så modbydeligt et våben.

I krige er der regler, og dem har Assad groft tilsidesat i Duma. Det skal det internationale samfund reagere på. Derfor støtter regeringen også det markante militære modsvar fra vore NATO-allierede, Frankrig, Storbritannien og USA. Assad og resten af verdens despoter skal vide, at den slags ugerninger slipper man ikke ustraffet fra.

Den russiske ledelse bør lægge klar afstand til regimets handling og tage sit ansvar i Syrien alvorligt."

De allierede affyrede over 100 missiler fra fartøjer og fly.

Også NATOs generalsekretær støtter nattens handling:

"Dette vil reducere regimets mulighed for yderligere angreb mod det syriske folk med kemiske våben," siger generalsekretær Jens Stoltenberg i en erklæring.

Den russiske ambassadør i Washington har indtil nu sagt, at det vestlige modsvar vil få konsekvenser:

"Vi har advaret om, at sådanne handlinger ikke vil ske uden konsekvenser. Alt ansvar hviler på Washington, London og Paris", siger Anatolij Antonov i en erklæring, mens den amerikanske præsident på sin side har sagt, at nattens nu afsluttede angreb senere kan blive fulgt op.

Forrige artikel OK-veteran Fock: Løhde ligger, som hun har redt OK-veteran Fock: Løhde ligger, som hun har redt Næste artikel Olsen Dyhr med opsang til Løhde og Ziegler: Giv offentligt ansatte ordentlige vilkår Olsen Dyhr med opsang til Løhde og Ziegler: Giv offentligt ansatte ordentlige vilkår