Løkke: Uddannelsesloftet fremtidssikrer dagpengereformen

Lars Løkke Rasmussen til spørgetimen 13. december.

UDDANNELSESLOFT: Forslaget om et uddannelsesloft, som skal begrænse muligheden for at tage mere end én uddannelse, er med til at fremtidssikre dagpengereformen, mener statsministeren. Ønsker folk at uddanne sig sideværts, så må de gøre det for deres egne penge.

Til statsministerens spørgetime på tirsdag ville Pernille Skipper (EL) have at vide fra statsministeren, hvorvidt danskernes muligheder for at vælge egne uddannelser stadig er til stede eller ej.

"Hvis man har valgt forkert, skal man så bare sluge det valg og så leve i det arbejde resten af ens liv", spurgte Pernille Skipper statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Statsministeren mente dog, at der nu er fundet en balanceret løsning, så det passer med pengene. Ønsker folk en uddannelse mere, så må de gøre det for egen regning.

"Det er det her, vi sætter en stopper for for at frigive de penge, der blandt andet gør, at vi nu kan fremtidssikre en dagpengereform", slog statsministeren fast.

Se uddrag fra debatten ovenfor.

Forrige artikel Færøsk politiker: Bloktilskud er som bryst til en 10-årig Færøsk politiker: Bloktilskud er som bryst til en 10-årig Næste artikel DF: Vi er ikke imod skattelettelser DF: Vi er ikke imod skattelettelser