Løkkes højre hånd får direktørpost i Danish Crown

JOBSKIFTE: Efter fem år som Løkkes personlige assistent skifter Frederik Vilhelm Greibe Statsministeriet ud med Danish Crown, hvor han skal være public affairs-direktør.

Lars Løkke Rasmussens (V) personlige assistent og privatsekretær, Frederik Vilhelm Greibe, bliver Danish Crown's nye public affairs-direktør.

Greibe har fulgt Løkke hele vejen fra rollen som oppositionsleder til landets statsminister, og Løkke lægger da heller ikke skjul på sin taknemmelighed for Greibes arbejde. 

"Frederik har været en uundværlig assistent for mig igennem de seneste fem år, og hans rolige gemyt, solide overblik og omhyggelige sans for detaljer har gjort en kæmpe forskel i hverdagen," siger Lars Løkke Rasmussen i en skriftlig kommentar til Altinget. 

Som personlig assistent har Frederik Greibe blandt andet arbejdet med at opbygge Venstres erhvervsnetværk, planlagt besøg rundt omkring i landet og varetaget kontakt til Venstres bagland.

Selv har Greibe udtalt til Berlingske Business, at han ser diskretion i offentligheden som en af de vigtigste dyder som personlig assistent for Danmarks statsminister.

"Min fornemmeste opgave er at stå uden for rampelyset udadtil og samtidig at træde ind i orkanens øje indadtil. Hvis jeg ikke bliver bemærket, betyder det, at tingene kører. Det er mit job at skabe orden i kaos og sørge for, at der bliver fulgt op på beslutninger," fortalte Greibe til Berlingske Business.

Løkke ærger sig over afgang
Løkke lægger ikke skjul på, at han er ærgerlig over at skulle sige farvel til sin assistent.

"Frederik er en person, som jeg og alle andre i Venstre har den dybeste respekt for og som alle har tillid til. Selvom jeg havde håbet at have glæde af hans indsats endnu længere, så kan jeg kun ønske ham alt det bedste i hans nye, spændende job," siger Lars Løkke.

Frederik Greibe har tidligere været ansat i udenrigstjenesten, hvor han senere blev headhuntet som assistent til Lars Løkke Rasmussen.

Greibe fortsætter som personlig assistent for statsministeren året ud.

Forrige artikel COP23 er skudt i gang: Det skal du vide om klimatopmødet COP23 er skudt i gang: Det skal du vide om klimatopmødet Næste artikel Skatteminister går til kamp mod udlandsdanskeres milliardgæld Skatteminister går til kamp mod udlandsdanskeres milliardgæld