Løkkes kandidater vil se på atomkraft i Danmark

Blå og rød bloks kandidater svarer helt forskelligt på spørgsmålet om atomkraft i Danmark i Altingets og DR’s kandidattest. Langt de fleste fra Moderaterne er åbne over for atomkraft i Danmark. Også S-profiler vil have det undersøgt.

Lars Løkke Rasmussen sammen med partikollegaerne Monika Rubin og Rosa Eriksen, der begge er "overvejende enig" i, at Danmark skal undersøge muligheden for at udvikle A-kraft som energikilde herhjemme.
Lars Løkke Rasmussen sammen med partikollegaerne Monika Rubin og Rosa Eriksen, der begge er "overvejende enig" i, at Danmark skal undersøge muligheden for at udvikle A-kraft som energikilde herhjemme.Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Morten Øyen

Skal Danmark undersøge muligheden for at udvikle atomkraft som energikilde herhjemme?

Ja, lyder det fra over 90 procent af Moderaternes kandidater, fremgår det af Altingets og DR’s kandidattest.

Her har 879 kandidater til Folketinget blandt andet taget stilling til atomkraft, og det er et spørgsmål, som relativt præcist splitter kandidaterne i rød og i blå.

Der er sket så stor udvikling på området, at vi bør overveje at benytte kernekraft.

Jeppe Søe (M), Spidskandidat i Vestjylland

Og her placerer Moderaterne sig meget klart sammen med de blå kandidater.

En af kandidaterne fra Moderaterne, som har svaret ”helt enig” til, at Danmark skal undersøge muligheden for at udvikle a-kraft som energikilde herhjemme, er Kristian Klarskov, som er partiets spidskandidat i Nordjylland.

”Helt sikkert! Danmark bør overveje kernekraft som supplement til vind- og solenergi,” skriver han i et uddybende svar.

”Et full scale kernekraftværk i Danmark giver dog ikke mening i skrivende stund. Her bør vi kigge mod næste generation af værker. I mellemtiden bør vi booste mængden af energi fra kernekraftværker fra udlandet, hvis det er muligt,” tilføjer han.

En anden tilhænger er Johan Kahl, folketingskandidat i København.

”A-kraft er den grønneste løsning, vi har lige nu, og det er essentielt, at vi får mere tempo på den grønne omstilling. A-kraft skal derfor indgå som energikilde herhjemme,” skriver han til sit svar.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00