Løkkes kandidater vil se på atomkraft i Danmark

Blå og rød bloks kandidater svarer helt forskelligt på spørgsmålet om atomkraft i Danmark i Altingets og DR’s kandidattest. Langt de fleste fra Moderaterne er åbne over for atomkraft i Danmark. Også S-profiler vil have det undersøgt.

Lars Løkke Rasmussen sammen med partikollegaerne Monika Rubin og Rosa Eriksen, der begge er "overvejende enig" i, at Danmark skal undersøge muligheden for at udvikle A-kraft som energikilde herhjemme.
Lars Løkke Rasmussen sammen med partikollegaerne Monika Rubin og Rosa Eriksen, der begge er "overvejende enig" i, at Danmark skal undersøge muligheden for at udvikle A-kraft som energikilde herhjemme. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Morten Øyen

Skal Danmark undersøge muligheden for at udvikle atomkraft som energikilde herhjemme?

Ja, lyder det fra over 90 procent af Moderaternes kandidater, fremgår det af Altingets og DR’s kandidattest.

Her har 879 kandidater til Folketinget blandt andet taget stilling til atomkraft, og det er et spørgsmål, som relativt præcist splitter kandidaterne i rød og i blå.

Der er sket så stor udvikling på området, at vi bør overveje at benytte kernekraft.

Og her placerer Moderaterne sig meget klart sammen med de blå kandidater.

En af kandidaterne fra Moderaterne, som har svaret ”helt enig” til, at Danmark skal undersøge muligheden for at udvikle a-kraft som energikilde herhjemme, er Kristian Klarskov, som er partiets spidskandidat i Nordjylland.

”Helt sikkert! Danmark bør overveje kernekraft som supplement til vind- og solenergi,” skriver han i et uddybende svar.

”Et full scale kernekraftværk i Danmark giver dog ikke mening i skrivende stund. Her bør vi kigge mod næste generation af værker. I mellemtiden bør vi booste mængden af energi fra kernekraftværker fra udlandet, hvis det er muligt,” tilføjer han.