Lørdag på Folkemødet: Politisk VM-optakt og humor i politiet

OM OS: Sidste folkemødedag på Grønbechs Hotel byder på politisk VM-optakt, humor i politiet og forskningsambitioner i 2030, når Altinget i samarbejde med vores partnere inviterer indenfor.

Haveteatret, Grønbechs Hotel, Allinge.
Haveteatret, Grønbechs Hotel, Allinge.Foto: Grønbechs Hotel
Redaktionen

Det er lørdag, og arrangementerne på Grønbechs Hotel i Allinge lakker stille mod enden. 

Men inden du tager forskud på dine folkemøde-blues og vender snuden hjemad, har vi på Altinget – sammen med vores partnere – strikket et lørdagsprogram sammen, vi synes, du skal nå at få med.

Humor i politiet er ikke for sjov
Vi starter i det humoristiske hjørne med en spandfuld panser-vitser. 

Humor er afgørende i politietatens dagligdag. "Ellers måtte de rende til psykolog hver dag", som tidligere vicepolitiinspektør Flemming Steen Munch udtrykker det. 

Sammen med formand i Børnerådet og tidligere chefpolitiinspektør Per Larsen deler han ud af sine oplevelser med humor som redskab i det danske politi. De to fortæller blandt andet om betydningen af at skabe gode relationer med befolkningen, og om udviklingen i selvforståelsen i politiet.

Det foregår fra klokken 15.15-15.30 på Folkescenen foran Grønbechs Hotel. Arrangementet er arrangeret af TV 2 Regionerne i samarbejde med Altinget.

Burde vi stille op til Putins VM?
Om vi skal grine eller græde til næste arrangement er ikke til at sige. Om ikke andet lader vi os i hvert fald gribe af VM-feberen, når vi varmer op til landsholdets første kamp i slutrunden mod Peru.

Emnet bliver dog hverken Christian Eriksen eller 4-3-3 taktikker.

Sammen med ambassadørerne fra Frankrig, Tyskland og Australien vil Altingets chefredaktør, Jakob Nielsen, diskutere, hvorvidt vestlige demokratier overhovedet burde stille op til VM i Rusland.

Fifa-præsident Gianni Infantino og Vladimir Putin på et af Ruslands VM-stadioner. Foto: Alexei Druzhinin/AP/Ritzau Scanpix.

Debatten varer fra 16.30-18.00 i Haveteatret på Grønbechs Hotel. Efter den alternative optakt vises kampen mellem Danmark og Peru klokken 18.00.

Afhængigt af kampens udfald vil der efterfølgende blive spillet op til sejrsdans eller tudetango af Ibsker Soul Service.

Forskningsambitioner i 2030
Slutfløjtet for lørdagens Grønbechs-guide bliver med fokus på, hvilke ambitioner vi skal have for forskningen i Danmark i 2030.

Her vil direktør i Novo Nordisk Fonden, Birgitte Nauntofte, rektor på Københavns Universitet, Henrik C. Wegener, rektor på DTU og formand for Danske Universiteter, Anders Bjarklev, samt formand for Folketingets Uddannelses- og Forskningsudvalg, Christine Antorini (S) give deres bud på forskningens 2030-plan.

Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen, modererer debatten, der er arrangeret af Novo Nordisk Fonden. Det foregår fra klokken 12.00-13.00 i Haveteatret på Grønbechs Hotel.

 

Se det samlede Folkemøde-program her.

Nedenfor finder du hele lørdagens samlede program på Grønbechs Hotel. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anders Overgaard Bjarklev

Rektor, DTU
elektronikingeniør (DTU 1985), ph.d. (DTU 1988), dr.techn. (DTU 1995)

Birgitte Dissing Nauntofte

Bestyrelsesformand, Aarhus Universitet, professor
cand.odont. (Københavns Tandlægehøjskole 1982), dr.odont. (Københavns Uni. 1993)

Christine Antorini

Sygeplejerske-studerende, fhv. adm. direktør, Life Fonden
cand.comm. i offentlig forvaltning (Roskilde Uni. 1994)









0:000:00