Ung SF-profil vinder årets Dialogpris

FOLKEMØDE: SF's folketingsmedlem og gruppeformand Jacob Mark vinder Folkemødets Dialogpris.

ALLINGE: Det er en meget stolt Jacob Mark (SF), der søndag tager hjem fra dette års Folkemøde.

SF-gruppeformanden får nemlig årets Dialogpris med hjem i bagagen.

"Det bliver jeg rigtig stolt af, fordi det viser, at der er en del mennesker, der synes, at jeg lytter og måske endda også gør noget ved det, der er vigtigt for dem," siger Jacob Mark til Altinget og tilføjer:

"Det at gøre en forskel er i min optik essensen af at være i politik. Så derfor betyder det rigtig meget, at der er nogen, der har den holdning, og de har stemt på mig."

Dialogprisen bliver traditionen tro uddelt søndag på Folkemødet efter en online afstemning med en række nominerede politikere, der er blevet indstillet på forhånd af en jury.

Her fik 26-årige Jacob Mark flest stemmer i et felt bestående af Mette Abildgaard (K), Pernille Rosenkrantz-Theil (S), Dan Jørgensen (S) og Jan E. Jørgensen (V).

Afhængig af inputs udefra
Den unge SF'er blev valgt til Folketinget for første gang ved valget i 2015. Ifølge ham kan hans unge alder og forholdsvis korte parlamentariske erfaring være en del af årsagen til, at han nu får mærkatet som en dialogsøgende politiker.

"Jeg var meget ung, da jeg lige var blevet valgt. Så jeg var helt afhængig af at få inputs fra folk, der er mere erfarne og klogere, end jeg er. Det har lige siden været en helt fast integreret del af mit arbejde, og det har der måske været nogen, der har lagt mærke til," siger Jacob Mark.

Netop det at modtage idéer udefra er en del af Jacob Marks råd til sine kollegaer på Christiansborg. Han oplever, at langt de fleste af dem gerne vil være dialogsøgende, men han råder dem til ikke kun at bruge viden fra foreninger, organisationer og folk udefra, efter de har vedtaget en lov eller lavet et forslag.

"Mit råd er, at man bruger dem aktivt i et forpligtende samarbejde, allerede inden man laver en lov eller kommer med et forslag," siger han.

Tidligere vindere af dialogprisen er Liselott Blixt (DF), Esben Lunde Larsen (V), Pia Olsen Dyhr (SF), Ida Auken (R) og Uffe Elbæk (ALT).

Forrige artikel Partisekretærerne: Det skal næste valgkamp handle om Partisekretærerne: Det skal næste valgkamp handle om Næste artikel Det sker i EU: Fædreorlov, slaget om nettet og Merkel i knibe Det sker i EU: Fædreorlov, slaget om nettet og Merkel i knibe