Lykke Friis stopper som prorektor på KU

JOBSKIFTE: Københavns Universitet skal lede efter en ny prorektor, efter at Lykke Friis tirsdag har meddelt, at hun søger nye udfordringer. 

Lykke Friis stopper som prorektor på KU.
Lykke Friis stopper som prorektor på KU.Foto: Ritzau Scanpix/ Henning Bagger
Toke Gade Crone Kristiansen

Lykke Friis forlader Københavns Universitet til sommer, og Københavns Universitet begynder nu at søge efter en ny prorektor. Det meddeler universitetet tirsdag.  

Lykke Friis forlader dermed posten ganske kort efter, at KU mistede sin anden prorektor Thomas Bjørnholm tidligere på foråret. 

"Det har altid været min filosofi, at man ikke skal gro fast, men turde at give slip. Så til sommer forlader jeg KU og kaster mig ud i forandring," siger Lykke Friis i en pressemedelelse. 

Lykke Friis tiltrådte stillingen som prorektor for uddannelse ved Københavns Universitet i august 2013. Hun vendte dengang tilbage til universitetet efter en firårig periode som bl.a. klima- og energiminister. Før tiden som minister og folketingsmedlem var Lykke Friis ligeledes prorektor på universitetet i perioden 2006 - 2009.

Lykke Friis vil fortsat hellige sig arbejdet i forskellige bestyrelser bl.a. Kræftens Bekæmpelse. Formidling og forfatterskab om Europa og Tyskland vil fortsat optage hende, som det også har gjort det under hendes nuværende stilling.

"Lykke har gjort en stor og dygtig indsats for Københavns Universitet, og hun har medvirket til at løfte vores synlighed og politiske gennemslagskraft. Det gælder ikke blot hele Købehavns Universitet, men hele sektoren," siger rektor Henrik C. Wegener.

Det er formelt set bestyrelsen, der har ansvaret for ansættelse af en kommende prorektor.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lykke Friis

Direktør, Tænketanken Europa, præsident, Kræftens Bekæmpelse, formand, Det Europæiske Råd for Udenrigsrelationer (ECFR)
master i europæiske studier (London. 1992), cand.scient.pol. (Københavns Uni. 1993), ph.d. (Københavns Uni. 1997)

Henrik C. Wegener

Rektor, Københavns Universitet
MPA (CBS 2007), ph.d. i mikrobiologi (Københavns Uni. 1992), cand.techn.al. (Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole 1988)

0:000:00