Måling: Næsten dødt løb mellem Socialdemokratiet og Enhedslisten i København

KV21: Der er blot 1,6 procentpoint mellem Socialdemokratiet og Enhedslisten i København i en ny måling for Altinget. Alternativet mister tre fjerdedele af deres opbakning.

Det tegner til at blive et tæt opgør mellem Enhedslisten og Socialdemokratiet om at blive Københavns største parti.

Det viser en ny meningsmåling foretaget af Epinion for Altinget et år før kommunalvalget.

Med 23,8 procent til Socialdemokratiet og 22,2 procent til Enhedslisten står de to partier til henholdsvis at miste og vinde 3,8 procentpoint i forhold til valget i 2017.

Politisk kommentator Jarl Cordua påpeger, at der kan ske meget frem mod valget, men finder det overraskende, at Enhedslisten står til at få så stor opbakning.

”Det vidner om en vis stamina i vælgerbasen, at partiet, trods flere dårlige overskrifter om partiets nuværende borgmester Ninna Hedeager Olsen, stadig kan trække så mange vælgere til sig. Når det er sagt, så skal der en markant spidskandidat til for at holde ved den store vælgeropbakning,” siger Cordua.

Han henviser til, at teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen blandt andet sygemeldte sig i fire måneder efter en voldtægtssag, ligesom hun mødte kritik for sin håndtering af spildevandssagen i Øresund.

Enhedslisten vælger spidskandidat i starten af det nye år.

Hæstorp fortrøstningsfuld
Målingen er lavet, efter Frank Jensen trak sig som overborgmester, og inden det stod klart, at Sophie Hæstorp Andersen afløser ham som spidskandidat.

Hæstorp Andersen er dog fortrøstningsfuld.

”Vi stod med et lignende arbejde før valget i 2017, hvor meningsmålingerne ikke var til vores fordel, og Enhedslisten stod til at få et rigtig godt valg. Helt så markant endte det ikke, da det kom til selve valget,” siger hun.

Den største tilbagegang står Alternativet til. Partiet får opbakning fra 2,8 procent i målingen mod et valgresultat på 10,5 procent i 2017.

Altinget Hovedstaden kan du læse kommentarer fra deres gruppeformand Fanny Broholm og se alle tallene i målingen. Der finder du også et længere interview med Sophie Hæstorp Andersen.

,

Forrige artikel EU-agentur har fire råd til lande med minkfarme EU-agentur har fire råd til lande med minkfarme Næste artikel Departementschefen har fået corona – Rosenkrantz-Theil går i selvisolation Departementschefen har fået corona – Rosenkrantz-Theil går i selvisolation