Macron hædres som Årets Europæer

Europabevægelsen har kåret den franske præsident, Emmanuel Macron, som Årets Europæer 2017. 

Europabevægelsen har tirsdag 5. december kåret den franske præsident Emmanuel Macron som Årets Europæer 2017.

Det skriver Europabevægelsen i en pressemeddelelse. 

Macron overraskede mange, da han med sit proeuropæiske projekt vandt over den europaskeptiske Marie Le Pen og blev Frankrigs præsident.

Og det er netop på den baggrund, at Europabevægelsen har valgt Macron som årets modtager af prisen.

"Hvor mange politikere i dag er bange for at indrømme, at EU er vigtigt projekt, så har Macron fra starten turde stille sig frem og gøre klart, at Frankrigs storhed bygger på det europæiske fællesskab. Og siden han blev valgt, har han holdt fast i sin drøm om at gøre det europæiske samarbejde tættere og mere effektiv," fortæller Stine Bosse, formand for Europabevægelsen.

Europabevægelsen er værter ved prisuddelingen, der finder sted på Nationalmuseet. Her tog den franske ambassadør i Danmark, François Zimeray, imod prisen på vegne af Macron, der ikke selv kunne være til stede.

Zimeray ser prisen som en fremsynet anerkendelse af præsidentens ambitioner og visioner for EU. 

"EU-samarbejdet har ikke kun en økonomisk betydning for Frankrig. Det er afgørende for selve vores eksistens og vores suverænitet. EU er vores fælles fremtid," siger François Zimeray.

Prisen Årets Europæer hædrer positivt europæisk engagement og uddeles årligt af Europabevægelsen.

Blandt tidligere modtagere er Jørgen Leth, forhenværende statsminister Anders Fogh Rasmussen og Hans Kongelige Højhed Prins Henrik.

Forrige artikel EU udpeger 17 skattely på ny sortliste EU udpeger 17 skattely på ny sortliste Næste artikel 6. december: Mød Mai Mercado 6. december: Mød Mai Mercado