Mai Mercado udnævner ny direktør i Statsforvaltningen

JOBNYT: Direktør i Skatteankestyrelsen Anette Hummelshøj bliver ny direktør i Statsforvaltningen efter afgående direktør Helle Haxgart. 

Statsforvaltningen henter ny direktør i Skatteankestyrelsen. Det sker, når Anette Hummelshøj tiltræder stillingen som direktør for forvaltningen.

Det skriver Børne- og Socialministeriet i en pressemeddelelse. 

Anette Hummelshøj fortæller i pressemeddelelsen, at hun glæder sig til at indfri de politiske ambitioner på området, og at hun brænder for at skabe gode løsninger for børn og forældre, som ønsker hjælp i en ofte svær periode af deres liv. 

En forvaltning i udvikling 
Anette Hummelshøj bliver udnævnt i en periode, hvor Statsforvaltningen er i udvikling. Børne- og Socialminister Mai Mercado skriver i pressemeddelelsen, at Statsforvaltningen bliver afløst af et familieretshus, hvor en særlig børneenhed fremover skal sikre, at hensynet til barnet bliver vægtet endnu højere.

Det nye system skal etableres, så borgerne oplever bedre sagsbehandling og mindre konflikter, skriver Mai Mercado. Hun ser frem til, at Hummelshøj skal løfte den opgave.

"Anette Hummelshøj har den helt rigtige kombination af erfaring med det social- og familieretslige område henholdsvis som afdelingschef og kontorchef i Ankestyrelsen og den tidligere Familiestyrelse, ligesom hun har stærke kompetencer, når det kommer til forandringsprocesser i statslige organisationer. Jeg ser frem til at samarbejde med hende," skriver ministeren i pressemeddelelsen. 

Hummelshøj kommer fra en stilling som direktør i Skatteankestyrelsen og har tidligere været chef i både Ankestyrelsen og den tidligere Familiestyrelse. Hun afløser den nuværende direktør, Helle Haxgart.  

Anette Hummelshøj er uddannet jurist fra Københavns Universitet. Hun tiltræder stillingen 15. oktober.

Forrige artikel 75 år siden: Med et historisk telefonopkald og eksplosioner valgte Danmark side 75 år siden: Med et historisk telefonopkald og eksplosioner valgte Danmark side Næste artikel Regeringen klar med rekordbeløb til klimahjælp i ulande Regeringen klar med rekordbeløb til klimahjælp i ulande
Sommerpodcast: Liberalisme i Danmark

Sommerpodcast: Liberalisme i Danmark

AJOUR: Såvel Venstre, Det Radikale Venstre og Liberal Alliance henviser til liberalismen, som deres ideologi. Alligevel er partierne uenige og forskellige. Hvad handler det om?