Mandag Morgen-stifter bag nyt globalt medium

GLOBALT: Stifter af Mandag Morgen og Sustainia, 75-årige Erik Rasmussen, fortsætter ufortrødent karrieren ved at bebude et nyt, verdensomspændende medium om bæredygtighed.

Verdens største digitale medie for bæredygtige løsninger.

Det er visionen for den danskejede virksomhed Sustainia, der er stiftet af Mandag Morgen. Efter at have solgt de danske aktiviteter til Altinget præsenterer Mandag Morgens grundlægger Erik Rasmussen en ambitiøs strategi for Sustainias næste tre år. Den bygger på syv års forberedelse og en samlet investering på op imod 60 millioner kroner, oplyser Sustainia på mm.dk.

Siden 2009 har Sustainia primært opereret internationalt. Med støtte fra Realdania, den norske koncern DNV GL (tidligere Det Norske Veritas), en række andre internationale institutioner og virksomheder, og i tæt samarbejde med UN Global Compact, har Sustainia opbygget en stærk global platform med bæredygtige løsninger.

De er bl.a. kommunikeret gennem digitale og trykte rapporter, som er eksponeret for mere end 150 millioner mennesker, og løsningerne er taget i brug i 188 lande.

For 2017 har Sustainia indgået en række partnerskaber, der yderligere vil manifestere virksomhedens position som en af verdens førende leverandører af løsninger på globale udfordringer samt danne basis for udgivelsen af et globalt digitalt medie.

Et globalt karriereskift
Som overbygning på rækken af igangværende aktiviteter vil Sustainia etablere, hvad der de næste tre år skal blive verdens største digitale medie for bæredygtige løsninger.

”Vi har brugt syv år og investeret mange millioner kroner i at skabe dette fundament. Sideløbende med at det fortsat udbygges i samarbejde med vores partnere, vil vi udvikle et digitalt medie, der kan binde det hele sammen og blive det medie, der giver det bedste, mest overskuelige og konstant opdaterede indblik i, hvordan verden omstiller sig til en bæredygtig virkelighed. Vi forventer, at en første udgave kan blive klar i eftersommeren 2017,” siger Sustainias stifter og administrerende direktør Erik Rasmussen og tilføjer:

”Efter 27 år med Mandag Morgen og primært danske dagsordener vil jeg gerne investere min næste karriere i at arbejde med internationale udfordringer og muligheder, og her har vi på Mandag Morgen skabt den oplagte platform – Sustainia – som afsæt for mit karriereskifte,” siger den nu 75–årige Erik Rasmussen. Han vil dog fortsat være knyttet til Mandag Morgen som skribent, men primært med fokus på at oversætte globale temaer til nationale dagsordener – herunder bl.a. hvordan netop Danmark kan blive en rollemodel indenfor bæredygtig økonomi.

20 ansatte fra fire kontinenter
Sustainia beskæftiger i dag omkring 20 internationale medarbejdere med unikke kompetencer inden for bæredygtighed, kommunikation og strategisk rådgivning. Den nuværende stab kommer fra mere end seks lande fordelt på fire kontinenter og er karakteriseret af et stærkt engagement i en bæredygtig samfundsudvikling. Den operationelle ledelse af teamet varetages af Morten Nielsen (49), som har mere end 20 års international erfaring på området fra danske og internationale virksomheder, senest i Carlsberg koncernen, hvor han fungerede som global chef for bæredygtighed og kommunikation.

Forrige artikel Folketinget dropper skattefri pressefrokost Næste artikel Ny klummeskribent på Altinget: Søren Espersen