Om  
Cliff Kaltoft

Mangeårigt medlem forlader regeringsråd i protest

Cliff Kaltoft har været medlem af Rådet for Socialt Udsatte siden oprettelsen i 2002. Nu siger han stop i protest over socialpolitikkens fravær i Danmark.

Minna Møbjerg Stevnhoved

Cliff Kaltoft mener, at vi som samfund har opgivet at løse problemerne for ”de to procent, som er anderledes” – stofmisbrugerne, alkoholikerne, hjemløse og psykisk syge.

Han har de sidste 20 år siddet i forskellige regeringers rådgivende organer på socialområdet, men nu siger han stop og forlader Rådet for Socialt udsatte:

"Så siger man til hinanden, at om 20 år er problemerne sgu nok væk. Men nu har jeg siddet i sådanne råd i 20 år. Og det er jo ikke første gang, jeg hører det.”

Kritikken er ikke rettet mod en bestemt regering – han mener, at tendensen blev tydelig under 00'ernes VK-regeringer, men kun yderligt forstærket under Thorning.

Socialminister Karen Ellemann (V) beklager i en kommentar til Politiken, at en kapacitet som Kaltoft forlader Rådet for Sociale Udsatte. Hun er dog ikke enig i, at behandlingstilbuddene er skåret væk.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Cliff Kaltoft

Sekretariatschef, Landsforeningen af VæreSteder
autodidakt

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024