Maria Reumert Gjerding er ny præsident for Danmarks Naturfredningsforening

PRÆSIDENTVALG: Maria Reumert Gjerding forlader Folketinget i den kommende uge, efter at hun med overbevisende flertal er valgt til ny præsident for Danmarks Naturfredningsforening. "Jeg er både glad og beæret," siger hun.

Foto: Mark Knudsen
Hjalte T. H. Kragesteen

DN’s repræsentantskab har lørdag eftermiddag valgt Maria Reumert Gjerding til ny præsident.

"Jeg er både glad og beæret over, at DN’s repræsentantskab har valgt mig som præsident. Hvis vi skal gøre os nogen forhåbninger om at kunne genoprette natur og biodiversitet og sætte gang i den nødvendige grønne omstilling, er det nu, vi skal handle. Og her spiller DN en fuldstændig afgørende rolle," siger hun i en pressemeddelelse.

Maria Reumert Gjerding overtager opgaven fra Ella Maria Bisschop-Larsen, der har været foreningens præsident de seneste 12 år.

Medlemmerne af repæsentantskabet mødtes i Faaborg, og her endte det med 134 stemmer på den nye præsident, mens modstanderen, Rune Kjærgaard Lange, fik 52.

Jeg er både glad og beæret over, at DN’s repræsentantskab har valgt mig som præsident.

Maria Reumert Gjerding
Nyvalgt præsident i DN

"Konkret betyder det, at jeg udtræder af Folketinget i næste uge, og at Øjvind Vilsholm overtager min plads," oplyser hun på Facebook.

Maria Reumert Gjerding er i dag en toneangivende miljø- og klimaordfører for Enhedslisten, og med valget forlader hun Folketinget og dropper partipolitik. 

DN har skullet vælge mellem to kandidater, som er enige om det meste, men som alligevel er ret forskellige. Rune Kjærgaard Lange har ført en valgkamp, hvor hans stærkeste kort har været, at han har været en del af foreningen siden 1991 og derfor har et bedre kendskab end Maria Reumert Gjerding. På den anden side har stået et stort navn, som er kendt, kan skabe synlighed for organisationen, og som også har et stærkt netværk på Christiansborg.

Maria Reumert Gjerding ser mange udfordringer foran sig, som hun nu skal tage hul på:

”Vi ved, at børn i dag kun er halvt så meget i naturen som deres bedsteforældre, på trods af at vi ved, at naturen er med til at skabe sunde, glade og kloge børn, og vi kan se, at der politisk bliver taget livtag med vores ret til at foreslå fredninger. Der er altså nok at tage fat på, og det glæder jeg mig til”, siger hun i pressemeddelelsen.

Du kan læse interview med den nyvalgte DN-præsident her og et portræt her.

Læs også

Dokumentation

Maria Reumert Gjerding
Født 3. august 1978 (39 år). Opvokset ved Utterslev Mose i København NV med tre yngre søskende. Er gift med Christoffer og har to drenge – Tristan på 11 år og Julius på 8 år. De bor i København.

Arbejde og tillidsposter

Folketingsmedlem for Enhedslisten. Miljøordfører, klimaordfører, landbrugsordfører, grøn omstilling-ordfører, dyrevelfærdsordfører, familieordfører og demokratiordfører (2015 – nu)

Forbrugervalgt bestyrelsesmedlem i elnetselskabet Radius (tidligere DONG) (2013 – nu)

Miljø-, klima-, og landbrugspolitisk rådgiver for Enhedslistens folketingsgruppe (2008 – 2015)

Administrationschef, Biosa Danmark (2007 – 2008)

Projektleder, Biosa Danmark (2005 – 2008)

Uddannelse

Cand.scient. i miljøplanlægning og internationale udviklingsstudier, RUC, fra 1999 til 2006.
Grundskole og overskole, Vidar Skolen, fra 1985 til 1997.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Maria Reumert Gjerding

Præsident, Danmark Naturfredningsforening
cand.scient i miljøplanlægning og internationale udviklingsstudier (RUC 2006)

0:000:00