Martin Lidegaard vil som "hvid, midaldrende mand" påtage sig en lederrolle i kampen for at give den yngste generation en bedre fremtid

Generationskampen kan ifølge Radikale Venstres Martin Lidegaard blive en af de helt store politiske kamppladser fremover i Danmark. Derfor vil han "gå all in for de næste generationer", sagde han på Folkemødet.

Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann Nielsen

Radikale Venstres leder vil nødigt være en del af den første generation, der ikke kan give sine børn en bedre fremtid.

Derfor vil Martin Lidegaard bruge sin position til at sætte sig i spidsen for at være den yngste generations stemme – og det kan man sagtens, selvom man befinder sig på den politiske midte, fastslog han i sin folkemødetale.

"Midten skal ikke være et parlamentarisk kompromis, men en politisk ambition, der kan tænke langt," sagde han.

Vi gør det, fordi vi som alle forældre i den her verden gerne vil give et bedre liv og et bedre samfund videre til vores børn.

Martin Lidegaard
Leder, Radikale Venstre

Han indledte talen med at remse tidens kriser op. Klima, mistrivsel blandt unge, kunstig intelligens.

"Men alt det, vi skal håndtere, rummer også så mange muligheder. Så hvad gør sådan en midaldrende, hvid mand som jeg i den her situation? Det skal jeg fortæller jer. Jeg går all in for de næste generationer. Radikale Venstre går all in," sagde Lidegaard, som fortsatte:

"For vi er sikre på, at vi kan skabe det håb og den handling, der kan give en lige så stærk tro på fremtiden i dåbsgave, som vi selv fik. Og vi gør det, fordi vi som alle forældre i den her verden gerne vil give et bedre liv og et bedre samfund videre til vores børn."

Samtidig slog han fast, at kampen også skal kæmpes for de andre generationers skyld. For det er alle, der påvirkes af det klima og miljø, vi lever i, understregede han.

"Vores valg betyder noget. Hver eneste af jer betyder noget," sagde han.

Derefter afsluttede Martin Lidegaard talen med en optimistisk parole.

"Vi kan godt," lød det fra den radikale partileder, som måske var blevet inspireret af Barack Obamas berømte valg-slogan 'Yes we can'.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Martin Lidegaard

MF (R), politisk leder, Radikale
cand.comm. (Roskilde Uni. 1993)

0:000:00