Massivt hærværk mod Messerschmidt-plakater

SABOTAGE: Hagekors og hitlerskæg pryder en stor del af Morten Messerschmidts EP-plakater. Hærværket kan muligvis give ekstra stemmer, forudser valgekspert.
Christian Juhl Mølgaard

Det er mennesker, der ikke ved, hvordan man lever i et frit demokrati.

Morten Messerschmidt (DF)
EP-spidskandidat

Omfanget af hærværk mod DF-plakaterne er så omfattende, at partiet har meldt sagen til politiet og har været nødsaget til at få trykt et "betragteligt" ekstra antal plakater.

Det skriver Nordjyske og Fyens Stiftstidende. 

Kan udløse sympatistemmer
Selvom DF er oprørte over omfanget af hærværk, er ekstern lektor på Institut for Kommunikation på Roskilde Universitet, Rasmus Jönsson, overbevist om, at det kan have en positiv effekt: 

"Det kan kun få en positiv betydning for Morten Messerschmidt og Dansk Folkeparti. Folk får sympati for ham, fordi nogen laver hærværk på hans valgplakater," siger han til DR.

Han mener, at nogle af de vælgere, der ellers ville arbejde i haven, drikke kaffe eller sidde i sofaen hele 7. juni, nu vil rejse sig og tager en tur hen til valgstederne.

"Mange vælgere vil tænke, at det er for dårligt. Og det kan godt få hevet nogen op af sofaerne. Nu vil de vise, at de støtter Morten Messerschmidt, fordi de synes, at modstanderene er uretfærdige mod ham. Så det kan give ham lidt flere stemmer, end han egentligt havde regnet med."

Sabotagen værst i storbyerne
Ifølge partiets pressechef Søren Søndergaard er problemet størst i København, Odense, Aalborg og Århus, hvor lokalformænd har oplevet, at de slet ikke kan følge med vandalerne:

"Vi er utrolig ærgerlige over det. Jeg har netop været i kontakt med et par lokalformænd, som i weekenden hængte et par hundrede plakater op. Nu er de stort set alle sammen enten ødelagt eller revet ned igen. Det er en krænkelse af den politiske ytringsfrihed," siger Søren Søndergaard.

Han er overbevist om, at der er tale om en organiseret aktion ledet af venstrefløjsaktivister, som iværksættes af landsdækkende sms-kæder:

"Vi kan se, det er organiseret, for det er de samme klistermærker og påtegninger."

Morten Messerschmidt selv kalder aktionen "dybt pervers":

"Det er mennesker, der ikke ved, hvordan man lever i et frit demokrati."

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Morten Messerschmidt

Partiformand (DF), MF
cand.jur. (Københavns Uni. 2009)

Rasmus Jønsson

Særlig rådgiver, miljøminister Magnus Heunicke (S)
cand.comm. (Roskilde Uni. 2001)

Søren Søndergaard

Fhv. pressechef, Dansk Folkeparti
journalist (DJH 1987)









0:000:00