Om  
Kefa Abu Ras

Medlem forlader omstridt kommission: "Jeg har ikke været god nok til at stå fast på mine synspunkter"

Kefa Abu Ras, medlem af regeringens kommission, der har foreslået et forbud mod tørklæder i grundskolen, trækker sig. 

Kefa Abu Ras trækker sig som medlem af Kommissionen for den glemte kvindekamp, der foreslår forbud mod tørklæder for piger i grundskolen. 
Kefa Abu Ras trækker sig som medlem af Kommissionen for den glemte kvindekamp, der foreslår forbud mod tørklæder for piger i grundskolen.  Foto: Sophia Juliane Lydolph/Ritzau Scanpix
Sabine Dybdahl Christoffersen

Kommissionen for den glemte kvindekamps forslag om at forbyde brug af tørklæder for piger i grundskolen har medført stor debat.

Og nu får forslaget også et af medlemmerne, nemlig Kefa Abu Ras, der er frivilligchef i organisationen Søstre mod vold og kontrol, til at trække sig fra Kommissionen. Det skriver DR.

Kefa Abu Ras trækker sig, fordi hun ikke kan stå inde for anbefalingen om tørklædeforbud. Dette på trods af, at Kommissionen enstemmigt præsenterede ni foreløbige anbefalinger 24. august, der har til formål at undgå social kontrol af piger og kvinder i indvandrermiljøer.

"Jeg må indrømme, at jeg ikke har været god nok til at stå fast på mine synspunkter. Jeg må indrømme, at det gik for stærkt for mig personligt," udtaler hun i et interview i Deadline.

I interviewet forklarer Kefa Abu Ras, at hun godt kan forstå, hvis det undrer folk, at hun trækker sig nu. Men hun mener ikke, at forbud er vejen frem. I stedet foreslår hun, at man fraråder brug af tørklæde. 

Kommissionen blev nedsat af regeringen tidligere på året og har Holbæks borgmester, Christina Krzyrosiak Hansen (S), som formand.

Kommissionens endelige rapport ventes afsluttet i begyndelsen af 2023.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kefa Abu Ras

Frivilligchef, Søstre mod vold og kontrol
Pædagog (Odense Socialpædagogiske Seminarium 2008)