Mere end 350 danskere brugte weekenden på at diskutere kunstig intelligens: "Det her kommer til at få en kæmpe påvirkning på vores samfund"

362 danskere var i weekenden samlet i Nyborg for at debattere kunstig intelligens. Digitaliseringsminister Marie Bjerre hæftede sig især ved bemærkninger om overregulering, digital inklusion og en svær gråzone mellem overvågning og tryghed.

Den yngste deltager på folkehøringen om kunstig intelligens var 19 år. Den ældste var 90. 
Den yngste deltager på folkehøringen om kunstig intelligens var 19 år. Den ældste var 90. Foto: Vita Korsgaard
Sine Riis Lund

“Nu skal Gruppe T på i dag!"

Mødestyreren løfter næven og det, der næsten gjalder som et kampråb, bliver mødt med anerkendende nik i lokalet.

De 18 danskere i Gruppe T er fast besluttede på, at deres spørgsmål skal bringes op, når de senere på dagen skal ind i den store sal for at høre eksperters svar på de spørgsmål om kunstig intelligens, der bliver udvalgt til den fælles seance. Det lykkedes ikke dagen før.

Lørdag var temaerne arbejdsmarked og velfærd. I dag, søndag, skal de diskutere digital sikkerhed, samt demokrati og medier.

Det er TrygFonden, der står bag weekendens folkehøring på Hotel Nyborg Strand i samarbejde med Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet.

De har inviteret 362 repræsentativt udvalgte borgere i alderen 19 til 90 år til at deltage i en diskussion om kunstig intelligens inden for de fire temaer.

Snakken går hurtigt i gang i Gruppe T. Blandt andet hvordan man sikrer, at de danske værdier er afspejlet i modellerne.

“For hvis de ikke er, dør vores kultur så?” spørger en yngre mand ud i lokalet.

Men også om, hvordan man lærer borgerne at gennemskue deep fakes, hvornår medier bør deklarere brug af AI, og hvordan man sikrer, at befolkningen bliver inddraget i den fortsatte samfundsudvikling med kunstig intelligens, også i det offentlige.

0:000:00