Messerschmidt: Regeringens robotter slår igen

DEBAT: Regeringen og mediedanmark er gået i selvsving over en robothær i lilleputstørrelsen. Men de egentlige robotter er globalisternes trofaste soldater, der mekanisk gentager deres slidte gloser, skriver Morten Messerschmidt (DF). 

Af Morten Messerschmidt (DF)
Medlem af EU-Parlamentet og folketingskandidat

Har FN erstattet Gud?

Er FN-erklæringer at ligne med Moses’ stentavler, hvor sølle 10 bud er erstattet af milliarder af påbud og gode hensigter?

Sådan har det været i en menneskealder. Men ikke længere. Den tid er forbi, hvor alting fra FN bliver modtaget som manna fra himlen, det viser begivenhederne den seneste måned.

Kritikken af FN’s pagt om migration ramte globalisterne - NGO’erne, venstrefløjen og de såkaldte ’pæne borgerlige’ - som en serie overraskende kølleslag, der efterlod dem groggy og måbende: Hvorfor vakte FN-pagten om nye rettigheder til migranter så meget postyr?

Det var jo en ren rutinesag, endnu en forpligtelse for Vestens indbyggere, endnu et afdrag på afbetalingen af den historiske gæld, som vores forfædre indstiftede med deres onde gerninger mod fjerne folkeslag i en fjern tid?

Men nu kender vi svaret: Robotter.

Robot-snak
Det var robotter, som satte lus i skindpelsen på den ædle plan om at give millioner af migranter en ny og ophøjet status i det humanistiske babelstårn.

Det var robotter, som påstod, at migranter blev ligestillet med flygtninge. Det var robotter, som advarede om, at tilsyneladende uskyldige og velmenende FN-erklæringer ofte ender med at blive politiske redskaber for aktivister og lobby-foreninger - for til sidst at påvirke landenes lovgivning og domstole.

Det var robotter, som påstod, at hvis FN-pagten for migration forpligter de afrikanske lande til at tage imod deres egne udviste statsborgere, så forpligter Pagten vel også Danmark og andre vestlige lande til at garantere migranter den lange liste af rettigheder, som Pagten opremser, uanset om de befinder sig ulovligt i et land.

Robotterne hævdede også, at modtagerlandene forpligtede sig til ”at fremme uafhængig og objektiv dækning i medierne, indbefattet internettet, ved at uddanne mediefolk i migration-relaterede spørgsmål og sprogbrug, investere i etiske reportage-standarder samt indstille offentlig økonomisk og materiel støtte til medier, som systematisk fremmer intolerance, fremmedhad, racisme og andre former for diskrimination mod migranter...”

Nå, for søren, det var slet ikke en robot, men citeret fra selve FN-dokumentet!

Journaliststanden gentager parolen 
Jeg stødte selv på nogle robotter, da debatten tog fart.

En af dem skrev en artikel i Berlingske Tidende under overskriften ”Eksperter er ikke i tvivl: Ny migrantpagt får absolut ingen konsekvenser for Danmark”.

Man kunne ligefrem høre den velsmurte journalist-robot med en veloplagt summen sætte sig selv i tjenstvillig bevægelse, programmeret med det simple input ”MIGRATION GOOD – POPULISM BAD”, for dernæst at indhente forudsigelige robot-svar fra en række ”eksperter”, som – Ha! Ha! – gjorde tykt grin med, at nogle skimlede kældermennesker overhovedet kunne tro, at Danmark ville blive ramt af en flodbølge af afrikanere efter 11. december.

For pagten var jo ikke juridisk bindende! Æv, bæv, populister og højrefløjs-robotter!

De løb dog åbne døre ind, for ikke én dansk politiker påstod, at FN-pagten var juridisk bindende; det står nemlig helt klart i FN-pagten, at det er den ikke.

Men det skyldes, at hvis der stod, at den var bindende, så ville det ikke kun være Østrig, Italien, Australien, Ungarn, Polen, Slovakiet, USA osv, osv, som nægtede at skrive under. Nej, så ville FN-pagten nede i Marrrakesh kun blive underskrevet af de lande, som sender migranter til den vestlige verden!

Koks i maskineriet
Alligevel aflirede regeringen, udenrigsministeriet, journalisterne og ”eksperterne” spindoktorernes robot-remse: ”FN-pagten er ikke juridisk forpligtende (blip, klik, bzzz). FN-pagten er ikke juridisk forpligtende (blip, klik, bzzz). FN-pagten er ikke juridisk forpligtende (blip, klik, bzzz).”

Det er faktisk lidt slapt af regeringens egne robotter, at de ikke har opdaget, at højrepopulistiske robotter og ”trolde” forlængst har været ude og sprede misinformation om FN-migrantpagten, endda iklædt snedige akademiske gevandter:

”Ved nærmere eftersyn kan den Globale Pagt for Migration meget vel få en betragtelig normgivende påvirkning i hele feltet af international migrations-lovgivning, til trods for dens ikke-bindende status:”

”Pagten kan ende med at udforme betydelige nye normer, hvad angår international migration, som kan bane vejen for bindende international lov i form af enten sædvane eller traktater.”

”Det er ikke desto mindre muligt, at Pagten kunne blive en politisk ramme, som efterfølgende fremmer multi-laterale legale instrumenter”.

Det knudrede sprog kunne give et fingerpeg om, at her er der tydeligvis en robot på spil, ikke? Og læg mærke til den nærmest mekaniske titel: ”What is a compact? Migrants’ Rights and State Responsibilities Regarding the Design of the UN Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration”.

Her prøver robotten på lusket vis at understrege migranternes rettigheder og staternes pligter! Det skal nok skræmme borgerne over i armene på højrepopulisterne!

Men sandheden er anderledes kedelig. Robotten hedder såmænd Thomas Gammeltoft Hansen, og han har udarbejdet et sagligt dokument for Raoul Wallenberg Stiftelsen i oktober sidste år, hvor han og andre ser på FN-Pagtens mulige konsekvenser.

En lille-bitte robothær
I regeringen og i medieverdenen har de nu fået robotter på hjernen. Men har robotterne overhovedet påvirket debatten? Journalisten Mikkel Andersson kunne i programmet Q&A på Radio 24Syv påvise, at robot-indlæggene var blevet delt otte (8) gange. Er det en robothær?

Alligevel gik regeringens spindoktorer  i robot-mode. De overtalte endda Danmarks statsminister til at gøre sig selv og sit land til grin nede i Marokko, hvor han stod på talerstolen og flæbede over, hvordan han nærmest var blevet stalket af robotter.

Det var ikke værdigt. Og i sit forsøg på at fedte for den globale elite har Lars Løkke Rasmussen tilføjet sig selv et moralsk nederlag, som han og de ’pæne borgerlige’ vil blive husket for. Men har han også skadet Danmark?

Ja.

Og det er ikke et robotsvar. 

Forrige artikel Jurist: Alle lande krænker menneskerettigheder Jurist: Alle lande krænker menneskerettigheder Næste artikel Nordiske unge på COP24: Klimakrisen er vores skæbnespørgsmål Nordiske unge på COP24: Klimakrisen er vores skæbnespørgsmål
 • Anmeld

  Morten Greve

  Zzzz...

  Hvilket UTROLIGT trættende indlæg...

  Men den enorme trang til at bagatellisere Putin & Co.'s bevidste og vedholdende forsøg på at afspore den demokratiske samtale verden over er meget, meget sigende. Så en form for udbytte er der da.

 • Anmeld

  Isabella Balkert · Chefredaktør for Dagens Nyheder og Nej til EU

  Glimrende indlæg.

  Der desværre helt tydeligt forklarer, hvor langt ude Lars Løkke og globalisterne er.

  Det er i bund og grund sørgeligt, og den danske journalist stand sover, mens man f.eks. i England har været ret vågen over for konsekvenserne af migrationspagten, men sådan er det jo i Danmark, hvor man helt har afviklet kritisk analytisk journalistik til fordel for EU klakører.

  Den eneste der er vågen i denne sammenhæng, det er Morten Messerschmidt, og tak for det!

 • Anmeld

  Lars Kristensen · Direktør, medlem af Venstre

  Robotten Messerschmidt

  Det er utroligt, at Dansk Folkeparti kan blive ved med at leve med Messerschmidt som talsmand for partiet.
  Hans artikel i Altinget er ren robot i hans fornægtelse af internationalt samarbejde.
  Og desværre er det jo indlæg som dette, som i høj grad vil vanskeliggøre et samarbejde på regeringsplan med DF.
  Ingen ordentlige partier vil indgå i et forpligtende samarbejde med et parti, der kan leve med Messerschmidts holdninger.
  Og hvad skal det gøre godt for, at han bruger sit indlæg til at tilsvine statsminister Lars Løkke Rasmussen?
  Jeg ser gerne et samarbejde mellem Venstre og DF. Og på mange måder er der jo et fint samarbejde. Senest med en finanslov, der i al fredsommelighed er indgået mellem regeringen sig DF.
  Jeg kender masser af DF’ere, som jeg sætter pris på, og som jeg er glad for at samarbejde med. Jeg forstår simpelthen ikke, hvordan de kan acceptere at have en person med så nationalistiske holdninger i deres midte. Jeg har haft den opfattelse, at man gennem partiets historie har fjernet de personer, der havde de mest ekstreme synspunkter.
  Men Messersmidt er der stadig. Og han kan blive den person, der forhindrer et politisk samarbejde med DF på regeringsniveau.

 • Anmeld

  Morten Holgersen · Mester

  I, robot.

  En ganske stor del af robotterne, kan se enden på deres tid.
  Og I er færdige- både robotVenstre, robotRadikale, robotTrads, robotStine, robotDirektører, robotDR og hele resten af robothæren..
  I er færdige, som robotMerkel og resten af robotmøllen.. Virkeligheden har længe indhentet jer, i form af islamister, nassere, tiggere, røvere og horder af forbrydere; og de er ikke robotter, de er desværre ret levende.
  Og hverken dem eller jeg gider hverken fodre på jer eller lytte til jeres programmerede vrøvlesang.
  Vi trækker gerne stikket til jer, vi haler allerede i ledningen, snart slukker lyset og jeres selvbegavede pensioner bliver jer frataget.

 • Anmeld

  Poul Viuff · tømrer

  utroværdige oo uærlige er både danskfolkeparti/morten messersmith

  Glem alt om at et lille land som Danmark kan isolere sig og ikke være en del af et samarbejdende Europa.Sig nej til nationalegoisterne.Dem har vi haft dårlige erfaringer med på lige fod med maoister/stalinister.

 • Anmeld

  Peter von der Wehle · Formand for DF i Rudersdal

  Tak Morten!

  Morten Messerschmidt er er en af de få DF'ere, som tør tage bladet fra munden!
  Han tør fortælle danskerne om de luskerier, som Lars Løkke Rasmussen uden de store etiske og moralske problemer udsætter danskerne for!
  Tak for det Morten! Og bliv endelig ved.
  Et enligt Venstre-medlem - Lars Kristensen, 'direktør og medlem af Venstre', ynker i tråden sig selv og partiet med, at oratorer som Morten Messerschmidt er med til at vanskelliggøre et potentielt samarbejde på regeringsplan med Venstre.

  Nej, min fine ven - det er han ikke! Det klarer Lars Løkke Rasmussen så glimrende selv! LLR blæser højt og flot på danskerne, blot han kan fremme sin egen jobsøgning i EU!

  Lars Kristensen forstår simpelthen ikke, at medlemmerne af DF kan acceptere en person med så nationalistiske holdninger, som partiet gennem tiderne normalt har fjernet fra partiet grundet ekstreme synspunkter.
  Men Messerschmidt er her stadig og kan blive den forhindring, der sørger for, at der ikke kan blive noget regeringssamarbejde mellem Venstre og DF efter det kommende valg!

  Som lokal DF'er må jeg lige korrigere dig en anelse. For det første tror jeg (desværre) ikke, at der kan blive en borgerlig regering efter valget.
  For LLR har nu forspilt de chancer, som mange borgerlige stemmer har ønsket.
  For det andet tror jeg, at LLR ikke endnu engang kan overleve et kampvalg om formandsposten hos Venstre. Der findes langt bedre kandidater, som er knap så glatte og væsentlig mere troværdige!
  Og for det tredie skal DF ikke nødvendigvis gå efter at komme i regering, men efter at få en placering, hvor DF's synspunkter og ønsker nyder mest fremme!

 • Anmeld

  Poul Sivertsen · Hovedstyrelsesmedlem i Dansk Samling

  Har FN erstattet Gud og lavet deres egen Bibel?

  Morten Messerschmidt spørger: "Har FN erstattet Gud? Har Den Europæiske Union og Europarådet også gjort det? Hertil er svaret ja! De har lavet deres egen Bibel, principper og bud i form af menneskerettigheder, konventioner og pagten om migration.

  Forfatterne af deres Bibel ser ikke virkeligheden i øjnene. Med deres migrationspagt flytter de aben videre til de velfungerende vestlige lande. Som man siger, hvis man har personlige problemer: "Det nytter ikke at flytte til en anden by eller et andet land, aben følger med." Problemerne skal løses internt i landene med ufred,

 • Anmeld

  Isabella Balkert · Chefredaktør for Dagens Nyheder og Nej til EU

  @Poul Viuf

  Hvis man er så fræk, at man påstår at DF og MM er utroværdig oo uærlig, så må man henvise til noget, det kan bindes op på.

  Et lille land som Danmark har klaret sig fint i internationale sammenhænge altid, og så småt er Danmark altså ikke, med sit rigsfælleskab.
  Rigsfællesskabet (eller rigsenheden) beskriver den administrative opdeling af Det Danske Rige, omfattende rigsdelene Danmark, Færøerne og Grønland. Rigsfællesskabet er dækket ind under Kongeriget Danmark, hvor alle tre regioner indgår i et konstitutionelt monarki under det danske kongehus, for øjeblikket personificeret ved Margrethe 2..

  Grønland og Færøerne er ikke medlemmer af EU og klarer sig fint på trods af det.

  Vi er ikke en del af et samarbejdende EUropa. Vi er underlagt EU og Brussel og indtil videre den tyske Merkels forgodtbefindende og det har vi aldrig nogen sinde stemt Ja .

  Hvis Norge kan klare sig uden for EU, så kan Danmark selvfølgelig også, og sandheden er, at hverken England eller Danmark har haft gavn af EF/EU medlemskabet. Tværtimod.

  De rige er blevet rigtig meget rigere, mens mellem klassen gradvist er afviklet og de fattige er blevet stadig fattigere, mens velfærd og tryghed er forsvundet under EU's diktatur.

  AT du gør det til noget grimt, at man forsøger at værne om nationalstaten og forsvare nationalstaten mod EU Fascisternes diktatur, er simpelthen for dumt.

  Selv den største tåbe vil kunne indse, at de nye regler fra EU, der giver enhver borger i EU, ret til dagpenge i 6 måneder, efter en dags arbejde, vil ødelægge hele grundlaget for dagpenge i Danmark.

  Men det har du åbenbart ikke opdaget? Eller er det fordi du ikke kan indse, at det vil ødelægge endnu mere af det danske sikkerhedsnet?

  Vi skal selvfølgelig ud af det tyske dominans og det syge EU parlaments skaltlen og valten med Danmark. Og det hellere idag end i morgen.

 • Anmeld

  J. Jensen

  Hvorfor kan Messerschmidt ikke sidde på sine lange fingr

  Man kan ikke blive forbavset over, at Messerschmidt ikke kan sidde på sine lange fingre, når nogen fortæller om det yderste højres forsøg på at sprede deres falske påstande. Nej det er regeringens påvirkningsagenter der gør brug af den form for kommunikation. Kan man være mere virkelighedsfjern, og mere latterlig

 • Anmeld

  Kim Nielsen

  J. Jensen

  Hvorfor er du så hård ved din god ven

 • Anmeld

  Ehm Christensen

  Det var ikke robotter

  Nej, det var ikke robotter der skrev alle de indlæg - det var såmænd den danske befolkning der ikke ville at der blev skrevet under på FN-Pagten også kaldet Marrakesh-aftalen. Statsministeren er gået stik imod den danske befolknings mening i denne sag og det vil hævne sig når valgdagen kommer. Det er der næppe tvivl om!

 • Anmeld

  I.R.Bertelsen · Borger og vælger

  ....og så venter vi på....

  ..at høre lidt om, hvad Morten Messerschmidt engagerer sig i og i det hele taget foretager sig som landets repræsentant i Europa-Parlamentet.
  Ovenstående forsvarstale for robotternes aktiviteter og især de evindelige beskyldninger imod alle og enhver, har vi i MS's dommedagsprædikener allerede hørt nok om. Det er kedsommeligt.
  Lad os høre lidt nyt fra EU, Morten Messerschmidt.
  ..Hvilke politiske mål og samarbejdsrelationer har du gang i?
  ..Hvad synes du, du har opnået, og hvad synes du, der ikke er lykkedes?
  ..Hvilken indsats har du eksempelvis gjort for at få renset dit og partiets navn for påstandene om fusk med de offentlige midler?
  Har forgæves stillet spørgsmålene til dig mange gange i forbindelse med dine indlæg her på Altinget.
  Er en tålmodig sjæl, så venter stadigvæk spændt.

 • Anmeld

  Jesper Lund

  Har FN erstattet Gud? Hvilken gud?

  Er det den gud, som ifølge Dansk Folkepartis nationalistiske holdning kun må befinde sig i himlen over Danmark? En gud kun de danskere, som spiser svinekød.

 • Anmeld

  J. Jensen

  Bertelsen

  Vedrørende samarbejdsrelationer, så troede jeg det var ret velkendt, hvordan både DF og Folkebevægelsen mod EU har omklamret det nationalistiske Ukip.

 • Anmeld

  Kim Nielsen

  J.Jensen J.R.Bertelsen

  Jyde Jensen

  Du er forsøger dig med fake news måske er det forståeligt at du kender ikke til virkeligheden selv om den rammer dig med vognstang

  I R Bertelsen

  Det er et retsstatsprincip at det ikke er borgeren, der skal bevise sin uskyldighed men det er anklagemyndigheden der skal bevise at borgeren er skyldig.
  Jeg synes det ville være en god ide at alle der er valgt er til Europa parlementet redegøre for det, du ønsker af M.M.
  Men det kan man ikke kræve

 • Anmeld

  J. Jensen

  Men man kan læse sig til oplysningerne

  Dansk Folkeparti har tidligere været en del af samme politiske gruppe som UKIP i EU-parlamentet, 
  og
  Berlingske Onsdag d. 30. november 2016, kl. 13.50
  Udenrigsordfører Søren Espersen og gruppeformand Peter Skaarup (DF) fik i dag britisk besøg, da tidligere UKIP-formand og frontkæmperen for Storbritanniens Brexit, Nigel Farage, kom forbi til en frokost i Folketinget.

  Av Eirik Grasaas-Stavenes
  Publiseringsdato: Onsdag 28. mai 2014
  Seksjon: Utenriks
  Dansk politiker gir EU skyld for sjokkvalg • Utelukker ikke Ukip-samarbeid
  SELVFORSKYLDT: – EU må selv bære mye av ansvaret for ytre høyres frammarsj, sier Rina Ronja Kari fra Folkebevægelsen mod EU. Samtidig åpner hun for samarbeid med britiske Ukip for å begrense unionens makt over nasjonalstatene.
  – Det er riktig uhyggelig at høyrefløyen har gjort et så sterkt valg. Men hvis partiene i sentrum og EU-tilhengere ikke kan se at de og EU har et ansvar for dette, så er jeg virkelig bekymret for framtiden.

 • Anmeld

  Kim Nielsen

  J.Jensen

  Det bliver ikke bedre at du refererer at du referede noget sludder fordi folkebevægelsen mod EU vmål at trække Danmark ud af EU er det ikke ensbetydende de arbejder sammen med Ukip

  Jeg kan godt se at det er trist for dig, der ønsker EU udvikler sig til en føderation bestående af selvstændige stater der er underlagt en europæiske regering - en tankegang der havde lydhørhed i Europa i 1933 og frem til 1945.
  Nej jeg går ikke en føderation fordi jeg konstaterede at en stat i USA har større frihedsgrader end et medlemsland i EU

 • Anmeld

  Morten Holgersen · Mester

  200 til 117 stemmer

  May hun vandt.

 • Anmeld

  Finn Elholm · Højepopulist

  Tak Morten 2

  Glimrende indlæg fra Morten Messerschmidt. Rigtigt velskrevet og sætter fingeren på de ømme punkter. Vil forsøge at finde Gammeltofts papir. Spørgsmålet er, om vi højrepopulister skal tro på en ekspert fra globalisteliten, der for en gangs skyld taler hans egne midt imod (ganske vist for penge) eller vi skal tro på vores egen statsminister ... nåh nej ikke "vores egen" men Lars Løkke Rasmussen.

 • Anmeld

  Christian V

  Der er efterhånden kun 3 slags journalister:

  "Mikrofonholderne"
  "SPINne vævs journalisterne"
  "Luderjournalisterne" der siger og skriver alt, hvad de får penge for.

  Substans kræver indsigt, tid og intelligens - hos både budbringer og modtager...
  Ikke noget at sige, at både kvaliteten og renomméet er havnet, hvor det er. Ingen har tænkt over, at det kun kunne ende sådan med den måde, mediestøtte gives på. Ligesom de færreste havde forudset de migrations og integrationsproblemer vi har, fordi vi hylder principper i stedet for intelligente incitament strukturer og viden.

 • Anmeld

  Jesper Lund

  Hyklere blandt brexit forkæmperne

  To af Nigel Farages børn har også tysk statsborgerskab, så de vil stadig godt af EU. Andre af brexit forkæmperne har også på hyklerisk vis sikret sig et ben inden for EU. Man er vel sig selv nærmest.

 • Anmeld

  Jesper Lund

  Hyklere blandt brexit forkæmperne (fortsættelse)

  så de vil stadig godt af EU-> så de vil stadig nyde godt af EU

 • Anmeld

  Kim Nielsen

  Jesper Lund

  Det var dog en besynderlig form for argumentation
  Der er mange som nok ville synes at det er at misbruge at nyde EU når dens økonomiske politik er i gang med at øge uligheden, smadder cores velfærdstat og er udemokratisk
  Det må være din humoristisk sans der er løbet af med dig

 • Anmeld

  Jesper Lund

  Kim Nielsen

  Tror du på at uligheden i GB vil blive mindsket efter brexit?

 • Anmeld

  Jesper Lund

  Kim Nielsen (indføjelse)

  Mit gæt er at uligheden i GB vil øges efter brexit.

 • Anmeld

  Kim Nielsen

  Jesper Lund

  Det er godt at stille spørgsmålet og svarer på det selv, så du har taget ved lære af politikerne
  hvis jeg skal vurdere det på den indflydele EUs økomiske politik har haft på dansk velfærd og socialsikkerhedsnet ville svaret være at uligheden bliver mindre i Storbritannien, når de kommer ud af EU
  Der er dog det problem at Konservative hverken i Storbritannien og i Danmark ikke kan beskyldes at gå for meget op i om uligheden vokser

  >> Men EUs fremtid er stadig usikkert, og der er en reel risiko for at samarbejde kan fryse til og forvitre. Årsagerne er sikkert mange, og den fulde og entydige forklaring har vi ikke, men det synes givet, at en del af forklaringen må findes i en maglende social dimension i EU. Store befolkningsgrupper i medlemslandene oplever en voksende usikkerhed eller ligefrem frygt for fremtiden, en frygt, der næres af høj arbejdsløshed og en voksende ulighed i næsten alle lande.
  Se fundamentet under EU vakler af Jørgen Rosted og Christen Sørensen 2018 s 21

  Jeg forstår ikke din argument om, at fordi N.F. har børn, der skulle være tyske statsborgere, så skulle han være tilhængere af EU
  Hvis vi går rigtig langt tilbage i tiden kan der findes familemedlemmer boende mange steder på dennne jord, skulle det så være ensbetydende med at støtte op om hvilket som et helst styre i verden.
  Jeg tror, der i mange familier findes forskellige holdninger til f.eks. nogle samfundsforhold, så betyder det efter din logik, at fordi forældrene eller børnene, eller søskende har en opfattelse end pågældende, så kan han/ ikke være uenig eller ønske noget andet.

 • Anmeld

  J. Jensen

  hvorfor genbruges de samme paroler igen og igen

  Så kan jeg også genbruge min henvisning til hvad der er den omtalte bogs hovedindhold
  fra en anden debat
  J. Jensen
  Uddrag taget fra omtale af bogen
  Er det reelt ikke en sammenslutning af forenede stater, som de to herre henviser til, når de skriver om en samordningspagt og holdbarskontrakt, og understreger de netop ikke at man for enhver pris skal forhindre landene i at opbygge uholdbar offentlig gæld. Noget man lige nu forsøger at forhindre at Italien gør

  ”Det nuværende krav om ligevægt eller overskud på de offentlige finanser er overflødigt og skadeligt, mener Rosted og Sørensen. De ønsker et opgør med reglerne for økonomisk samarbejde i EU og foreslår en Samordningspagt, hvor alle medlemslande forpligter sig til en solidarisk politik, der sigter mod at skabe ligevægt i handlen mellem landene og høj beskæftigelse. Og en Holdbarhedskontrakt, der forhindrer landene i at opbygge uholdbar stor offentlig gæld. Fundamentet for EU er et økonomisk og politisk samarbejde, som skal sikre en god samfundsøkonomi, der kommer alle til gode. Det er ikke sket. Den store arbejdsløshed i syd og den voksende økonomiske ulighed undergraver den folkelige støtte til EU, og indebærer en risiko for så stor folkelig modstand, at eurosamarbejdet bryder sammen, og Europa igen bliver splittet.”

 • Anmeld

  Jesper Lund

  Kim Nielsen

  Jeg mener ikke, at EU har skyld i den høje arbejdsløshed og voksende ulighed i mange af EU-medlemslandene. EU er derimod den rette til at ændre på disse negative forhold.

 • Anmeld

  Kim Nielsen

  Jesper Lund

  Jeg ikke hvad det er for et grundlag du bygger din mening på, om det ikke er mere din mavefornemmelse eller fordomme end på en reel viden.
  Der er flere økonomer der kritiserer EU for den førte økonomisk politik der er baseret på Milton Fredmanns økonomisk politiske teorie der er rabiat liberalistisk politik
  Det har også været kendetegnende at EU har anbefalet sociale nedskæringer ikke kun i Danmark og krævede skattelettelse, at forlange at arbejdsudbuddet skal stige ved ringere socialsikkerhedsnet.
  Kræver udlicitering af offentlig arbejdspladser - der enten medfører dårligere service over for borgerne eller løn og ansættelsesvilkår.
  Arbejdskraftens fribevægelige ikke alene er med til at undergrave løn og ansættelsesvilkår og i sidste ende smadder velfærdsstaten.
  For nogle dage kunne læses i medierne at EU var med til at ødelægge vores dagpengesystem - fordi der ville blive vedtaget et direktiv der gør det muligt for en EU - borger at få dagpenge i Danmark fra allerede 1 dag de befinder sig i Danmark og har optjent dagpenge i deres hjemland.
  Der er forskellige optjeningsperiode i de EU - lande der har et dagpengesystem.
  Jeg kan forstå på dig, at du stemmer på SF det er svært at forene med at du går ind for en økonomiske politik der er lige så underligt som kejseren der udnævnte sin hest til at være general.

 • Anmeld

  J. Jensen

  jamen jeg læste istedet for dette

  I 2017 brugte 41 EU-borgere - inklusive danskere - ifølge Jyllands Posten muligheden for at tælle beskæftigelse i andre EU-lande med, da de optjente retten til danske dagpenge. Det tal vil nu stige, vurderer arbejdsmarkedsforsker ved Københavns Universitet Jens Arnholtz.
  - Man kan forvente, at tallet vil stige en smule, fordi flere vil få adgang til dagpengesystemet hurtigere, men jeg tror ikke, at det vil være dramatisk, siger han til Jyllands Posten.
  De nye regler kan dog stadig nå at blive bremset. Aftalen skal nemlig først vedtages i EU-parlamentet, før den bliver til virkelighed. Sker det, vil der gå to år fra vedtagelsesdagen, før reglerne træder i kraft.

 • Anmeld

  Jesper Lund

  Kim Nielsen

  Jeg er nationalsindet nok til at jeg absolut ikke bryder mig om EU-tiltag, der kan skade eller ligefrem undergrave den danske velfærdsmodel, men løsningen for mig er ikke at melde Danmark ud af EU, da dette vil føre til langt alvorligere problemer.

 • Anmeld

  Kim Nielsen

  Jesper Lund

  Hvad bygger du den påstand på

 • Anmeld

  Kim Nielsen

  J.Jensen

  Den gang øst europæerne blev optaget i EU var der mange Pro EU, at der ikke ville komme en folkevandring fra Øst EUropa
  Efter nogle år viste den påstande ikke at holde stik
  Det samme blev sagt om EU borgere der fik SU - og det viste sig heller ikke at holde stik
  Hvorfor tror du skulle forholde sig andreledes når det gælder dagpengrområdet - i hvert fald er det ikke en holdning statsministeren og EU - parlementsmedlemmer arbejder i mod diktivet.

  Jeg har kun brugte det nævnte som eksempler og ikke et argument fot eller imod f.eks. Østarbejdere

 • Anmeld

  Jesper Lund

  Kim Nielsen

  Jeg har tillid til dem, som jeg vurderer at have meget viden om EU og som postulerer det samme.

 • Anmeld

  J. Jensen

  Der var engang

  Da de røde nationalister var modstander af fort Europa - de riges klub - der holdte de østeuropæiske lande uden for. Den piber har åbenbart fået en ny lyd, og borgerne fra disse lande er nu blevet til en folkevandring

 • Anmeld

  Kim Nielsen

  Jesper Lund

  Jeg troede når man påberåber sig at være socialist at man i det mindste satte sig ind hvad det betyder - men jeg kan forstå på dig at hvis nogen bilder dig ind at EU s økonomisk politik er socialistik, selv om det ikke er det, så er det det efter din mening
  Du må være nem at manipulere med

 • Anmeld

  Kim Nielsen

  J.Jensen mislykkede forsøg på at vildlede

  Nu skal man være varsom med at generalisere
  det er rigtig at SF der talte meget meget om fort Europa - de riges gruppe - men SF har også en gang sagt at de 4 retsforhold satte en stopper for den føderation du så brændende ønsker - og SF tegner ikke hele venstefløjen

  Det er et godt forsøg at dreje opmærksomheden ved det du tidligere har skrevet - det førstår jeg godt, da du fandt ud af at du var ud på et meget tynd grundlag - hvor du tilsyneladende har svært ved at finde støtte for dit synspunkt.

  Jeg skal åbenbart igen gentage at jeg ikke har tilkendegivet nogen holdning til om jeg er for eller imod f.eks. østarbejdere

 • Anmeld

  Jesper Lund

  Kim Nielsen

  Hvad er socialistik økonomisk politik?

 • Anmeld

  Kim Nielsen

  Jesper Lund

  Det burde du selv jo vide som påstået socialist
  Det er ikke socialist økonomi at øge uligheden og undergrave lønmodtagernes løn- og ansættelsesvilkår, forringe det sociale sikkerhedsnet og velfærden.
  EU s økonomisk politik er baseret på Milton Friedmans økonomisk teori.
  Han kan næppe beskyldes for at være varm tilhænger af et stærkt socialsikkerhedsnet
  .
  Chile og Storbritannien var ved at føre deres lande på falittensrand da de praktisere denne politik det var i samme periode Margret Thacher førte en frontal angreb på fagforeninger

  Det er heller ikke socialistisk økonomisk politik at udlicitere offentlig arbejdspladser til private aktør der betyder enten forringelseR på service niveauet eller løn - og ansættelsesvilkår eller begge dele og slet ikke inden for velfærdsydelser og forsynsvirksomheder som Dong

 • Anmeld

  Jesper Lund

  Kim Nielsen

  Jeg spurgte dig om hvad socialistik økonomisk politik er. Jeg spurgte dig ikke om hvad det ikke er.

 • Anmeld

  J. Jensen

  Hvorfor er virkeligheden så skræmmende

  Det var især den kommunistisk inspirerede Folkebevægelse, der anvendte de gamle travere, og faktisk anvendes disse forslidte fraser stadig den dag idag

  Else Hammerich var fra 1979-89 medlem af EF-parlamentet for Folkebevægelsen mod EF. Hun var medlem af parlamentets udvalg for udenrigs- og sikkerhedspolitik og miljøudvalg, og var i en periode formand for Regnbuegruppen i parlamentet.

  Den anden grund handler om verden. Jeg har simpelthen ikke lyst til at give hverken økonomisk, politisk eller militær magt til noget, som jeg i det store og hele oplever som de riges klub. Noget som er i gang med at blive Fort Europa. Det er simpelthen for farligt. Og for umenneskeligt. Jeg tror stadigvæk på, at små besindige lande sammen kan have en fredelig og konstruktiv indflydelse i verden. Hvis vi forbliver os selv og virkelig åbner os mod verden.

 • Anmeld

  Kim Nielsen

  Jesper Lund

  Tit kan man beskrive noget ved giver eksempler på, hvad det ikke er eller sætte det op som modsætning.
  Hvis mit svar ikke er tilfredsstillende for dig kan det enten skyldes manglende fatteevne hos dig eller at mine pædagiske evner ikke er store.
  Hvis det er det sidstnævnte ville jeg anbefale dig at læse idehistorie og om økonomisk tænker - Djøf Forlaget udgivet en serier om økonomiske tænker bl.a. John F Keneys, Milton Friedman, Karl Marks m.fl.
  God læse lyst

 • Anmeld

  Kim Nielsen

  J.Jensen

  Du generaliserer stadigvæk og det er tegn på manglende analytiske evner eller i forsøge at manipulere med fakta

  Det er bare lidt besynderligt at hvis folkebevægelsen mod EU kun var det på grund af EU er de riges klub, at de stadigvæk ønsker at melde Danmark ud af EU, når de fattige øst europæiske lande blev medlem af EU.
  Det har ikke noget at gøre med at EU er udemokratisk og fører en superliberalistik økonomisk politik der skaber ulighed og smadder velfærdsstaten
  Det er et interesant og dybt mystisk tankesæt du er i besiddelse af

 • Anmeld

  J. Jensen

  Kim Nielsen

  Og du opfinder stadig dine egne argumenter, som du så selv kan imødegå.
  Der er ikke noget nyt under solen der

 • Anmeld

  Jesper Lund

  Kim Nielsen

  Det var også et drilsk spørgsmål. Du har åbenbart det samme problem som jeg har. At beskrive hvad præcist socialistisk økonomisk politik er eller præcist hvad et socialistisk samfund er. Du ønsker vel ikke at EU eller Danmark skal føre en økonomisk politik baseret på Karl Mark?

 • Anmeld

  Drille Nissen · Mytisk væsen

  Debatten kører i ring

  Tid til emneskift.
  Er der et godt bud på hvordan man får sprøde svær på flæskestegen ?

 • Anmeld

  Kim Nielsen

  J.Jensen

  Din vildledningsmanøvre blev gennemskuet

 • Anmeld

  Kim Nielsen

  Jesper Lund

  Det er således at både S og SF har bygget deres idelogi grundlag på Karl Max og på senere tidspunkt en tysk socialistisk tænkere, hvis navn jeg ikke på læpperne nu
  S er gået bort fra John Kenyes økonomisk teori og har lige som SF tilsluttet sig den rabiate liberalistisk økonomisk politik.
  Jeg kan forstå at S ville ændre økonomisk politik, om det betyder at ændre den traktat fæstet økonomisk politik.
  Karl Max havde ret i at kapitalismen medfører store uligheder og danner grundlag for sociale uroligheder - og det er der så sandelig mange tegn på i Europa

 • Anmeld

  Kim Nielsen

  Til Dille Nissen

  Hvor meget julemad og juleøl skal jeg spise for at komme op i voksen størrelse
  Skal det være fed flæsk eller laver
  Er juleøl eller hvidtøl der giver den største og hurtigst vægtforøgning

  Med venlig hilsen Julemanden ho ho harpy Christmas

 • Anmeld

  Jesper Lund

  Kim Nielsen

  Hvilket socialistisk samfund ønsker Enhedslisten?

 • Anmeld

  Kim Nielsen

  Jesper Lund

  Det kan Pelle Dragsted eller Pernille Skipper eller en anden fra Enhedslisten svarer på,

  Jeg kan udtale mig på Enhedslistens vegne, da jeg ikke er medlem

 • Anmeld

  Jesper Lund

  Kim Nielsen

  Ok, hvilket socialistisk samfund ønsker du selv?

 • Anmeld

  Kim Nielsen

  Jesper Lund

  Det bude fremgår af, hvad jeg skriver, hvad jeg ikke går ind for

 • Anmeld

  I.R.Bertelsen · Borger og vælger

  Fake news, robotter og udstoppede 'avisænder'....

  ..Dagens nyhed: "Jyllands-Posten" har slugt en falsk avisand. Se: "Det er ganske vist" .....
  ..Og pinligt ! Gad vide, hvem, der med hvilken hensigt, sendte den slags udstoppede avisænder afsted på et særdeles udvalgt tidspunkt? ?
  Udstoppede ænder og robotter midt i en juletid.

 • Anmeld

  Jesper Lund

  Kim Nielsen

  Det er tyndt blot at beskrive, hvad du ikke går ind for uden selv mere konkret at beskrive, hvad du går ind for. Men det har selvfølgelig den fordel, at du beskytter dig imod kritik, da ingen kan finde ud af, hvad du selv går ind for.

 • Anmeld

  Kim Nielsen

  Jesper Lund

  Det kan du jo udlede af det jeg har skrevet hvis du har analytiske evner

 • Anmeld

  Jesper Lund

  Kim Nielsen

  Det er meget lettere, hvis du selv beskriver hvad du mere konkret går ind for. Hvad forhindrer dig i at gøre det?

 • Anmeld

  Kim Nielsen

  Jesper Lund

  Jeg kan ikke hjælpe dig når du er intellektuel dovn

 • Anmeld

  Jesper Lund

  Kim Nielsen

  Jeg mistænker dig for ikke at ane hvilket socialistisk samfund du selv ønsker. Dem, der brænder for en ide, plejer nemlig ikke at holde sig tilbage med at fortælle andre om den.

  God weekend!

 • Anmeld

  Kim Nielsen

  Jesper Lund

  De flere gange i livet kan man ikke få noget uden arbejde for det med slid snilde og underligt nok når man klarer det vokser selvfølelsen.
  Den er der brug for når man solidarisere med de svageste stillede i samfundet.
  Som en kendt advokat engang skrev ddt er nemmere at være advokat for kreditor end for debitor
  Også en god weekend til dig