Metal-formand om væld af bestyrelsesposter: "Det er ikke et 37 timers job. Og det har det heller ikke været for Per Christensen"

Det er en naturlig del af den danske model, at der følger flere bestyrelsesposter med topstillingerne i fagbevægelsen og arbejdsgiverorganisationerne. Det mener Claus Jensen, der selv har overtaget tjansen som formand for Arbejdernes Landsbank fra den afgående 3F-boss Per Christensen. "Jeg har aldrig fået kritik for hverken at være uforberedt eller ikke at deltage de steder, jeg sidder," siger han. 

Claus Jensen genopstiller ikke til bestyrelsen i Vestjysk Bank, efter han er blevet udpeget som bestyrelsesformand i Arbejdernes Landsbank. 
Claus Jensen genopstiller ikke til bestyrelsen i Vestjysk Bank, efter han er blevet udpeget som bestyrelsesformand i Arbejdernes Landsbank. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

Da Per Christensen tirsdag takkede af i 3F, sagde han ikke kun farvel til posten som forbundsformand. 

I forbindelse med afskeden var Per Christensen også færdig som bestyrelsesformand i Arbejdernes Landsbank og PensionDanmark.

Forbundsformand i Dansk Metal, Claus Jensen, måtte onsdag overtage posten som bestyrelsesformand i Arbejdernes Landsbank fra Per Christensen efter et ekstraordinært bestyrelsesmøde i banken. 

Et lignende scenarie udspillede sig allerede tirsdag, da DI's topchef, Lars Sandahl Sørensen, overtog Per Christensens nu tidligere formandstøjler i PensionDanmark

Men selvom den nyslåede bestyrelsesformand for Arbejdernes Landsbank, Claus Jensen, via sin stilling i Dansk Metal, ligeledes bestrider et væld af bestyrelsesposter, ser han intet problem i, at forbundsformandsposterne i fagbevægelsen giver adgang til så mange udvalg, bestyrelser og repræsentantskaber.

"Jeg har faktisk den opfattelse, at ingen er uundværlige. Jeg har ikke mødt én bestyrelse eller forening, hvor der kommer kæmpestore problemer, fordi én mand stopper," siger Claus Jensen. 

Han fremhæver Arbejdernes Landsbank som eksempel på det.

"I Arbejdernes Landsbank har vi været gode til at sørge for, at kompetencerne ikke ligger hos enkeltpersoner. Vi er flere involveret i de beslutninger, der bliver truffet og i de strategier, der har været lagt," siger Dansk Metal-formanden og tilføjer: 

"Det er ikke sådan, at det ikke kan køre videre, fordi en enkelt person stopper. Men det giver da lidt større bump, når det er formanden, der stopper, men jeg har jo som næstformand været inde over langt de fleste ting."

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00