Efter afsløring af dobbeltliv: Per Christensen stopper som 3F-formand og mister bestyrelsesposter

3F og Per Christensen indgår aftale om fratrædelse efter afsløringer om dobbeltliv. Han mister desuden alle bestyrelsesposter, blandt andet som formand for Arbejdernes Landsbank og PensionDanmark.

3F's formand Per Christensen fratræder sin stilling efter afsløringer om dobbeltliv. 
3F's formand Per Christensen fratræder sin stilling efter afsløringer om dobbeltliv.  Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

3F's formand, Per Christensen, fratræder sin stilling efter gensidig aftale med fagforbundet. 

Det oplyser 3F i en pressemeddelelse efter at have afholdt et krisemøde i hovedbestyrelsen tirsdag formiddag. 

3F oplyser desuden til B.T., at Per Christensen mister alle bestyrelsesposter, som han har haft i kraft af sin 3F-post - blandt andet formandsposterne i Arbejdernes Landsbank og Pension Danmark.

Krisemødet kom efter, at B.T. og Altinget har bragt historier om, at Per Christensen i to omgange har levet et dobbeltliv med i alt fire kvinder. 

Det har sået tvivl om tilliden til Per Christensen, siger 3F's næstformand, Tina Christensen, i pressemeddelelsen: 

Blå bog

Per Christensen

Født 16. juni 1957 i Aalborg-

Udlært tømrer, hvorefter han blev ansat som havnearbejder i Aalborg Portland, hvor han siden også blev tillidsrepræsentant.

Per Christensen har siden 2013 været forbundsformand i 3F. Inden da var han først juridisk sekretær og siden forbundssekretær i SiD, som senere blev til 3F. Derudover har han tidligere været næstformand i Cementarbejdernes Fagforening i Aalborg.

Per Christensen har siden 2014 været bestyrelsesformand i PensionDanmark og siden 2015 bestyrelsesformand i Arbejdernes Landsbank.

Derudover er han på nuværende tidspunkt næstformand i Det Kongelige Teaters bestyrelse, bestyrelsesmedlem i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, bestyrelsesmedlem A-Pressen, bestyrelsesmedlem i Evida, bestyrelsesmedlem i Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram, bestyrelsesmedlem, Sund & Bælt, medlem af Det Økonomiske Råd og Det Miljøøkonomiske Råd, medlem af ATP’s repræsentantskab, medlem af Øresundsmetro Executive og medlem af Forretningsudvalget og hovedbestyrelsen i Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH).

"Der er i den seneste tid sået stor tvivl om tilliden til Per Christensen som 3F’s formand. Der skal altid være endda meget stor tillid til personen i spidsen for vores fællesskab, og derfor er både vi og Per Christensen af den opfattelse, at det er bedst for 3F og vores medlemmer, at han nu stopper."

Hun fortsætter: 

"Måske var det engang sådan, at man kunne skille privatliv og arbejdsliv, når man var en fremtrædende figur. Det kan man ikke, når det vedrører forhold af en karakter som i den aktuelle situation. Det har både vi og Per Christensen erkendt – derfor stopper han nu som formand i en gensidig forståelse." 

Dobbeltliv afsløret

B.T. har blandt andet afsløret, at Per Christensen har benyttet sin rolle som 3F-formand til at dække over det faktum, at han både var gift og levede i fast forhold med en kæreste samtidig, uden at de to kvinder kendte til hinandens roller.

Senest har Altinget beskrevet, at hele 3F's daglige ledelse har kendt til dobbeltlivet siden december sidste år. Her rettede flere af kvinderne nemlig direkte henvendelse til 3F's daglige ledelse, fremgår det af dokumenter, som Altinget har set.

Her kan man også læse, at 3F's hovedkasserer og ansvarlig for det arbejdsmiljøpolitiske arbejde Ulla Sørensen - og tre øvrige medlemmer af den daværende ledelse - har kendt til dele af formandens dobbeltliv siden 2014.

Det fremgår ikke af pressemeddelelsen, præcist hvornår Per Christensen fratræder, og hvem der skal tage over.

Men ifølge TV 2 News er Tina Christensen, der indtil nu har været næstformand, konstitueret som formand. Per Christensen får dog løn det næste halve års tid, hvilket ifølge den konstituerede formand er i overensstemmelse med 3F's forbundslove.

3F er Danmarks største fagforbund med cirka 264.000 medlemmer. Efter planen skulle forbundet på en kongres i september vælge en formand for den kommende treårige periode. Per Christensen var indtil nu den eneste kandidat.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Per Christensen

fhv. forbundsformand, 3F, fhv. formand for PensionDanmark & Arbejdernes Landsbank
Tømrer