Om  
Tina Christensen
Per Christensen

3F konstituerer Tina Christensen som formand

Danmarks største fagforening, 3F, konstituerer Tina Christensen som formand, indtil Per Christensens afløser er fundet. Afløseren skal vælges af de delegerede på en ekstraordinær kongres.

Efter Per Christensen trak sig fra formandsposten tirsdag, skal processen med at vælge en ny formand for landets største fagforening nu i gang. I første omgang bliver næstformand Tina Christensen (billedet) konstitueret som formand.
Efter Per Christensen trak sig fra formandsposten tirsdag, skal processen med at vælge en ny formand for landets største fagforening nu i gang. I første omgang bliver næstformand Tina Christensen (billedet) konstitueret som formand.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Mathilde BrieghelRikke Brøndum

Efter et ekstraordinært møde for de 88 medlemmer af fagforeningen 3F's hovedbestyrelse, er det blevet besluttet, at næstformand Tina Christensen konstitueres som formand for 3F, indtil en ny formand bliver valgt.

Efter et dramatisk hovedbestyrelsesmøde i 3F's forbundshus endte formand Per Christensen tirsdag med at trække sig efter afsløringer af, at han i årevis har levet et dobbeltliv med to familier.

3F bekræfter over for Altinget - med henvisning til sine vedtægter - at den herefter vil indkalde til en ekstraordinær kongres for at vælge en ny formand til at afløse Per Christensen. Det er uvist, hvornår den ekstraordinære kongres finder sted, men Tina Christensen oplyser i en pressemeddelelse, at 3Fs hovedbestyrelse på sit ordinære hovedbestyrelsesmøde 10. februar vil drøfte det videre forløb frem mod forbundets ordinære kongres 24.-29. september.

Det er første gang i fagforeningens historie, at en formand trækker sig undervejs i sin formandsperiode. 

Det er fortsat uvist, om 3F vil udpege ny næstformand efter Tina Christensen.

53-årige Tina Christensen blev i 2016 valgt som næstformand været næstformand og forhandlingssekretær i 3Fs industrigruppe. Forinden var hun afdelingsformand i hhv. KAD Slagelse (1998-2005) og 3F Slagelse (2005-2009).

Skal vælges på to kongresser 

På den ekstraordinære kongres - et meget sjældent brugt redskab i 3F - vil det kun være de delegerede, som i 2019 genvalgte Per Christensen, der vil have stemmeret til at vælge en ny formand. Det skyldes, at man er valgt som delegeret for tre år af gangen. Stopper en formand midt i en kongresperiode, som det er sket her, er det altså de samme delegerede fra sidste ordinære kongres, som har stemmeret.

I slutningen af september afholder fagforeningen ordinær kongres, og her vil alle politikere i fagforeningen være på valg - herunder den formand, der måtte blive valgt på den ekstraordinære kongres. 

Her er der frist for at indgive forslag til eksempelvis ændring af vedtægter den 1. maj i år.

Næste ordinære hovedbestyrelsesmøde i 3F finder ifølge Altingets oplysninger sted 9. februar. 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Tina Christensen

Næstformand, 3F

Per Christensen

Faglig sekretær, 3F Mølleåen, fhv. forbundsformand, 3F
tømrer

0:000:00