3F-formand Per Christensen har levet dobbeltliv i årevis

Formanden for landets største fagforening, 3F, har i årevis levet dobbeltliv, hvor han har haft mere end en familie ad gangen. Tre kvinder, der har været udsat for bedraget, står nu frem og fortæller om episoderne, der rækker mange år tilbage i tiden.   

Placeholder image
Foto: Niels Christian Vilmann / Ritzau Scanpix

Formand for 3F, Per Christensen, har i årevis levet et dobbeltliv og ført mindst fire kvinder bag lyset.

Det skriver B.T., som har talt med tre af de fire kvinder. Altinget er også bekendt med sagen og har fået de centrale forløb bekræftet fra flere involverede og fra skriftlige kilder. 

De tre kvinder, der nu står frem med den meget private beretning, er Laila Kildesgaard, Louise Mogensen samt Amalie Mathiasen. 

Både Laila Kildesgaard og Amalie Mathiassen har tidligere været ansat i 3F og sidstnævnte var gift med Per Christensen indtil 2021.

Ifølge kvinderne har Per Christensen systematisk løjet for at skjule, at han havde flere faste forhold på samme tid. På den måde lykkedes det ham i årevis at få kvinderne til at tro, at de hver især var hans eneste kæreste, selv om det ikke var tilfældet.

Det foregik eksempelvis ved, at han fortalte én af kvinderne, at han deltog i vigtige forhandlinger med en minister, mens han i virkeligheden var sammen med sin anden familie.

I et konkret tilfælde hævdede han at deltage i en klimakonference i Norge sammen med klimaminister Dan Jørgensen (S), selv om ministeren ikke opholdt sig i Norge på det tidspunkt.   

Per Christensen har – ifølge en af kvinderne – i 2015 brugt 3F's fast tilknyttede advokat Peter Giersing til at advare kvinderne mod at fortælle om sagen.

Peter Giersing vil hverken be- eller afkræfte, at han har talt med den pågældende kvinde i 2015, men han oplyser til B.T., at han ikke har haft til opgave at forhindre kvinden i at tale med medierne.

Forholdet afvises ligeledes til B.T. af Peter Christensen, der nægter at have blandet sit privatliv og arbejdsliv sammen. 

Blå bog

Per Christensen
Født 16. juni 1957 i Aalborg

Udlært tømrer, hvorefter han blev ansat som havnearbejder i Aalborg Portland, hvor han siden også blev tillidsrepræsentant.

Per Christensen har siden 2013 været forbundsformand i 3F. Inden da var han først juridisk sekretær og siden forbundssekretær i SiD, som senere blev til 3F. Derudover har han tidligere været næstformand i Cementarbejdernes Fagforening i Aalborg.

Per Christensen har siden 2014 været bestyrelsesformand i PensionDanmark og siden 2015 bestyrelsesformand i Arbejdernes Landsbank.

Derudover er han på nuværende tidspunkt næstformand i Det Kongelige Teaters bestyrelse, bestyrelsesmedlem i Arbejdernes Erhvervsråd, bestyrelsesmedlem A-Pressen, bestyrelsesmedlem i Evida, bestyrelsesmedlem i Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram, bestyrelsesmedlem, Sund & Bælt, medlem af Det Økonomiske Råd og Det Miljøøkonomiske Råd, medlem af ATP’s repræsentantskab, medlem af Øresundsmetro Executive og medlem af Forretningsudvalget og hovedstyrelsen i Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH).

Per Christensen svarer på Facebook

3F er landets største fagforbund med ca. 264.000 medlemmer.

Per Christensen, der i fagbevægelsen er kendt for at have en god relation til statsminister Mette Frederiksen, har været formand for 3F siden 2013, men ifølge 3Fs eget fagblad altid værnet meget om sit privatliv.  

I et Facebook-opslag torsdag eftermiddag erkendte Per Christensen, at han gennem nogle år har haft forhold til to kvinder.

"Min utroskab blev opdaget i efteråret, og begge forhold er nu stoppet. Det er vigtigt for mig at sige, at det her ikke handler om metoo men om forhold, der var baseret på gensidig kærlighed og ligeværd," skriver Per Christensen. 

I samme opslag adresserede han også det, som han for "usande påstande" fra B.T. Det gælder eksempelvis en oplysning om, at Per Christensen som led i sit dobbeltliv skulle have benyttet en lejlighed, som han fik adgang til via sin position i 3F.

"Først og fremmest at jeg skulle have fået en lejlighed stillet til rådighed for at dække over rodet i mit privatliv. Det er ganske enkelt usandt. Jeg har i en kortere periode lejet en lille ledig toværelses lejlighed, fordi jeg forsøgte at tage tilløb til skilsmisse. At sammenkæde mit svigt med lejligheden eller mit virke som formand er både direkte tendentiøst og forkert," skriver Per Christensen.

Fredag formiddag erkender han dog ligeledes på Facebook, at han har levet et dobbeltliv og beder om støtte til de mennesker, der har været involveret i de to forløb. Han skriver også i sit facebookopslag, at han ikke har yderligere kommentarer til sagen.

Sådan forholder 3F sig

Over for B.T. har 3F's næstformand, Tina Christensen gjort det klart, at fagforbundets ledelse betragter sagen som en privat sag, og derfor mener ledelsen ikke, at den skal blande sig i forholdene. 

Altinget har også været i kontakt med 3F. 

Tina Christensen bekræfter, at 3F’s ledelse har fået en henvendelse fra tre kvinder, der fortalte om Per Christensens utroskab i hans og deres privatliv.

“Det er stærkt ubehageligt for de kvinder, at de er blevet svigtet – det tror jeg alle kan forstå. Men jeg mener, at det her er dybt privat,” lyder det fra Tina Christensen i en skriftlig kommentar, der fortsætter:

”Vi er ikke dyneløftere, der blander sig i folks private liv. Og vi har vurderet sagen og har hverken set eller er blevet forelagt noget, der gør, at vi mener at vi skal blande os i Per Christensens private liv.”

Hun afviser desuden påstanden om, at Per Christensen skylle have benyttet 3F’s advokat til at forhindre historien om at komme frem i medierne. 

“Det er forkert. Advokaten afviser at Per Christensen skulle have bedt ham om at tage en sådan kontakt,” skriver Tina Christensen. 

3F afviser ligeledes forbundets forbindelse Til den lejlighed, som Per Christensen har lejet sig ind i. 

“Det er ikke korrekt, at forbundet ejer eller har råderet over den 2-værelses lejlighed i Vanløse, som der spørges til. Den tilhører Chaufførernes Stiftelse, der er en selvstændig juridisk enhed,” skriver Tina Christensen og tilføjer:

“Vi har også vurderet denne sag og kan på de foreliggende oplysninger ikke finde belæg for at konkludere andet, end at Per Christensen har haft et lejemål på almindelige vilkår i en kortere periode. Du må i øvrigt rette dine spørgsmål om Stiftelsens lejemål til formand, Jakob Andersen.”

Artiklen er opdateret klokken 12.15 med uddybende kommentarer fra 3F.

Omtalte personer

Per Christensen

fhv. forbundsformand, 3F, fhv. formand for PensionDanmark & Arbejdernes Landsbank
Tømrer

Tina Christensen

Næstformand, 3F

Politik har aldrig været vigtigere
Få gratis nyheder fra Danmarks største politiske redaktion
Ved at tilmelde dig Altingets nyhedsbrev, accepterer du vores generelle betingelser