Mette Frederiksen tilfreds med ny Eritrea-redegørelse

ASYL: Justitsminister Mette Frederiksen (S) har onsdag offentliggjort Udlændingestyrelsens nye redegørelse om den omstridte Eritrea-rapport. Styrelsen afviser politisk indblanding. 

Mandag afleverede Udlændingestyrelsen en redegørelse om den kritiserede Eritrea-rapport. Men den var ikke god nok, mente justitsminister Mette Frederiksen, som sendte redegørelsen retur og bad om supplerende oplysninger.  

Det har hun nu fået.

I redegørelsen afviser Udlændingestyrelsen politisk indblanding:

"Udlændingestyrelsen har ikke ved udarbejdelsen af rapporten forsøgt at tegne et bestemt billede af Eritrea. Rapporten gengiver og søger at sammenfatte de oplysninger, som styrelsen har modtaget fra de kilder, der blev konsulteret i forbindelse med rapportens udarbejdelse. Rapporten drager ikke asylretlige konklusioner og den efterfølgende behandling af asylansøgningerne vil som altid bero på konkret og individuel vurdering af den enkelte asylansøgning," skriver Udlændingestyrelsen i redegørelsen.

Mette Frederiksen stiller sig tilfreds med de supplerende oplysninger, og hun vil ikke bede Udlændingestyrelsen om en yderligere redegørelse, siger hun i pressemeddelelsen. 

Mette Frederiksen: Rodet forløb
Mette Frederiksen bad i sidste uge Udlændingestyrelsen om en redegørelse for forløbet omkring rapporten. Det skete efter kritik fra centrale kilder i rapporten, blandt andet fra professor Gaim Kibreab, som har undsagt rapportens konklusioner.

Hertil har to embedsmænd, som var med på fact finding-missionen i Eritrea, ligeledes haft indvendinger imod, hvordan informationer er blevet anvendt. De to embedsmænd er p.t. sygemeldte. 

Om selve forløbet udtaler Mette Frederiksen:

”Tilbage står, at det har været et noget rodet forløb, og at der er en personalesag, som også medierne indgående har beskrevet. Personalesagen behandles i øjeblikket i Justitsministeriet, som vil orientere Folketingets Ombudsmand, når den er afsluttet," siger ministeren og fortsætter:

"Ombudsmanden har som nævnt også i dag fået oversendt Udlændingestyrelsens supplerende udtalelse, og jeg vil afvente Ombudsmandens overvejelser. Justitsministeriet vil selvfølgelig stille alle de oplysninger til rådighed, som Ombudsmanden måtte ønske."

Læs Udlændingestyrelsens supplerende rapport her.
Læs hele justitsminister Mette Frederiksens udtalelse her

Forrige artikel Ritt Bjerregaard: Justitsministeriet er blevet for stort Ritt Bjerregaard: Justitsministeriet er blevet for stort Næste artikel 18. december: René Christensen 18. december: René Christensen