Om  
Martin Engell-Rossen

Mette Frederiksens tidligere stabschef stopper i Danfoss

Efter små tre år forlader Martin Rossen sin toppost i Danfoss for at blive selvstændig, hvor han stod i spidsen for at lede koncernens globale kommunikation og bæredygtighedsindsats. Han er bedst kendt som stabschef i Mette Frederiksens første regering.

Statsminister Mette Frederiksens (S) tidligere stabschef og særlige rådgiver forlader sin toppost i Danfoss for at blive selvstændig.
Statsminister Mette Frederiksens (S) tidligere stabschef og særlige rådgiver forlader sin toppost i Danfoss for at blive selvstændig.Foto: Lene Esthave/Ritzau Scanpix
Lærke Møller Hansen

I den brede offentlighed er han kendt som statsminister Mette Frederiksens (S) tidligere højre hånd, da han bestred rollen som stabschef og særlig rådgiver under hendes første regeringstid.

Siden 2020 har han begået sig i virksomheden Danfoss som senior vice president med ansvar for global kommunikation og bæredygtighed.

Men det har nu nået en ende.

Det meddeler han på LinkedIn.

Dermed skal Danfoss begynde at se sig om efter en kandidat, der skal træde i hans fodspor.

Bryllupsrejse blev vendepunktet

Fratrædelsen skyldes, at Rossen fremadrettet vil bruge sin tid som selvstændig.

”Jeg er begejstret for de nye opgaver, der venter mig hos Engell-Rossen Strategy, som alle deler et fælles mål: at drive positive transformationer. Uanset om det involverer udvikling og implementering af ESG-strategier eller styrkelse af den strategiske positionering og samfundsmæssige formål for organisationer og virksomheder, er jeg klar til at gøre en meningsfuld indflydelse,” skriver han i opslaget.

Beslutningen har han truffet med begrundelsen om, at han skal have familielivet med sin nye hustru, Julie Engell-Rossen, til at fungere i hverdagen. Hans job hos Danfoss kræver for mange rejser, forklarer han til Berlingske.

”Jeg er jo lige blevet gift, og det med at skulle rejse rundt i verden og samtidig være i Nordborg trækker bare tænder,” siger han til Berlingske.

Læs også

”Skyggestatsminister”

47-årige Martin Rossen har de sidste tre år haft til formål at bidrage til en internationalisering af Danfoss.

Samtidig med har han haft ansvaret for at gøre virksomhedens kommunikations-, public relations- og bæredygtighedsarbejde mere professionel og bidrage til at positionere Danfoss i den globale grønne omstilling og det politiske spillerum.

Tidligere har han været at finde på Christiansborg som først særlig rådgiver for statsminister Mette Frederiksen, men blev senere udpeget til at være stabschef. En udnævnelse, der vakte en del kritik, og som gjorde, at han af kritikere blev omtalt som ”skyggestatsminister”.

Rossen har desuden haft en afgørende rolle i at lede Socialdemokratiet op til Folketingsvalget og det efterfølgende koordineringsarbejde, som fulgte med, efter partiet overtog regeringsmagten.

Han bliver i sin stilling for en kort periode for at sikre en glidende overgang til sin efterfølger. Derefter kaster han sig med det samme ud i tilværelsen som selvstændig konsulent i det nystiftede konsulentfirma Engell-Rossen Strategy, fortæller han i LinkedIn-opslaget.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Martin Engell-Rossen

Selvstændig rådgiver, fhv. chef for global kommunikation og bæredygtighed, Danfoss, fhv. stabschef, Statsministeriet
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2001), MCC (Handelshøjskolen i København 2007)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024