Midtjysk V-bagland melder klart ud: Løkke og Kristian Jensen skal gå af

EKSKALERING: Venstre i Region Midtjylland slår fast, at de vil have udskiftet ledelsen i Venstre. "Hvis der skal ryddes op, så skal det være nu," lyder det.

Kritikken af formandskabet i Venstre når nye højder.

For nu kræver hele Venstre i Region Midtjylland, der også bliver kaldt Venstres kernebagland, at formand Lars Løkke Rasmussen og næstformand Kristian Jensens bør tage deres afsked i toppen af Venstres ledelse.

Det skriver Avisen Danmark og Tv Midtvest.

19 kommuneforeningsformænd, regionsformanden og tre landsmødevalgte hovedbestyrelsesmedlemmer i Region Midtjylland står bag udtalelsen ifølge medierne.

"Af hensyn til Venstres fremtid, troværdighed og stabilitet opfordrer vi formandskabet til, at de trækker sig kollektivt," lyder det blandt andet i udtalelsen.

"Hvis der skal ryddes op, så skal det være nu. Vi har en rød regering, der er ræverød og spiller på alle fronter lige nu og her, og det skal vi have ryddet op i. Og vi skal have en aktiv opposition, som kan arbejde frem mod at vinde valget," siger Jens Nicolai Vejlgaard, der er formand for Venstre i Region Midtjylland, til Tv Midtvest.

Den seneste tid har flere og flere Venstre-medlemmer åbent rejst tvivl om formandskabet i partiet. 

Kæmper videre
Lars Løkke Rasmussen har oven på den voksende kritik for nylig slået fast, at han genopstiller som formand til det landsmøde, som han vil fremrykke for at skabe klarhed om Venstres fremtid. Og den melding gentager han nu:

"Jeg synes, det er en forkert og forhastet beslutning, som jeg ikke deler, og derfor vil jeg fortsat søge opbakning hos de 850 delegerede, der er ved Venstres landsmøde," lyder det fra Lars Løkke Rasmussen til DR Nyheder.

"Jeg flyttede partiet under valgkampen, og vi står nu større end nogensinde," fortsætter han og opfordrer det utilfredse bagland til at stille med en modkandidat til landsmødet.

Opbakning
En række folketingsmedlemmer fra partiet har været ude at bakke op om både Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen. I dag var det blandt andet tidligere minister Ulla Tørnæs' tur:

"Min hovedpointe er, at jeg er bekymret over det, der sker i baglandet," siger hun til Politiken.

"For tre måneder siden klappede vi alle sammen oven på den anden valgsejr inden for en måned, og jeg er virkelig nervøs for, at vi kommer til at handle i panik."

Det handler ifølge Ulla Tørnæs om, at man "i god ro og orden kan foretage et generationsskifte, når tiden er til det".

Rent formelt er det de delegerede på et landsmøde, der stemmer om, hvem der skal lede partiet.

Forrige artikel Elbæk: Vi ønsker at fastholde den frie politiske position Elbæk: Vi ønsker at fastholde den frie politiske position Næste artikel Spin og fakta: Altinget guider dig gennem kassetjek og nyt råderum Spin og fakta: Altinget guider dig gennem kassetjek og nyt råderum