Om  
Pia Frederiksen
Marie Trydeman Knudsen

Miljøprofessor stopper i Klimarådet

Pia Frederiksen, ph.d. og seniorforsker ved Aarhus Universitet, stopper i Klimarådet.

Claudia Steenhard

De nye medlemmer af Klimarådet er nu på plads, og Pia Frederiksen fratræder. I hendes sted kommer Marie Trydeman Knudsen til at tage over. Det skriver Energi, Forsynings- og Klimaministeriet i en pressemeddelelse. 

Pia Frederiksen er ansat som seniorforsker ved Institut for Miljøvidenskab på Aarhus Universitet. Hun er uddannet geograf i menneskelig økologi og har sin ph.d. i fjernmåling. 

Klimarådet blev oprettet for fire år siden for at komme med anbefalinger til regeringen om, hvordan Danmark når sine klimamål og -forpligtelser. Det har syv medlemmer, der sidder i fire år ad gangen. Pia Frederiksen har selv ønsket at stoppe. 

Marie Trydeman Knudsen bliver Pia Frederiksens erstatning og rådets eneste nye menige medlem. Hun er ansat som forsker ved Institut for Agroøkologi på Aarhus Universitet. Hun har desuden specialiseret sig i bl.a. fødevarers klimaaftryk, herunder kulstofoptag i jord og samspil mellem klima og miljø. 

"Et stærkt Klimaråd er nu komplet med formand og seks medlemmer. Rådet er rigtig godt sammensat, da medlemmerne har ekspertise inden for transport, landbrug, energi, miljø og økonomi. Det er de områder, som er kritiske i forhold til at overholde Danmarks mål om klimaneutralitet senest i 2050," siger klimaminister Lars Christian Lilleholt (V). 

Det nye klimaråd træder i kraft d. 1. marts 2019 og fortsætter fire år frem. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pia Frederiksen

Seniorforsker, ph.d., Institut for Miljøforskning, Århus Universitet
ph.d. i fjernmåling

Marie Trydeman Knudsen

Seniorforsker, Institut for Agroøkologi, Århus Universitet, medlem, Klimarådet
ph.d. i miljømæssig livscyklusvurdering (Københavns Uni. 2011), cand.agro. (Den Kgl. Veterinær og Landbohøjskole 2002)

0:000:00