Mindeord: Fhv. MEP Jens-Peter Bonde (73) af Claus Larsen-Jensen

Redaktionen

Det er med stor sorg, at jeg har modtaget beskeden om, at Jens-Peter Bonde er død.

Han fortalte mig for et par uger siden, at han nok ikke kunne nå at være med til at færdiggøre det arbejde, som vi er i gang med i Folketingets EU-reformgruppe, som skal komme med et forslag til øget og tidligere indflydelse til Folketinget i EU-politikken. At det var så tæt på, vidste jeg ikke.

Jens-Peter Bonde var på en stor og lang europarejse holdningsmæssigt. Fra en klar modstand mod EF/EU og et ønske om, at Danmark skulle meldes ud, og til at blive tilhænger af EU i mangel af et alternativ.

Jens-Peter Bonde talte ved et Europæisk Sommerstævne på Pedersker Præstegård på Bornholm for tre år siden. I den anledning blev han i et interview på DR P4 Bornholm spurgt, om han så ikke længere ville ud af EU. Hans svar var: "Hvorhen?".

Jens-Peter Bonde og jeg har kendt hinanden igennem mange år i kraft af en fælles interesse for det europæiske samarbejde. Undervejs har vi været uenige om nej og ja til EU, men vi har hele vejen igennem haft respekt for hinanden.

Man vidste, hvor man havde Jens-Peter Bonde. Man kunne regne med ham. Han vidste, hvad han talte om. Og i arbejdet i Folketingets EU-reformgruppe var han selvskreven, fordi han bar dansk EF-/EU-historie i sig. Hans viden og stemme i debatten vil blive savnet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jens-Peter Bonde

Forfatter, redaktør, medstifter, JuniBevægelsen, fhv. MEP (Folkebevægelsen mod EF og Junibevægelsen)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni.)

0:000:00