Om  
Svend Jakobsen
Mogens Lykketoft

Mindeord: Mogens Lykketoft om Svend Jakobsen (86)

Fhv. formand for Folketinget, finansminister og MF Svend Jakobsen, Taastrup, er død, 86 år gammel, og i den anledning skriver den ligeledes fhv. formand for Folketinget, finansminister og MF Mogens Lykketoft mindeord.

Redaktionen

Det er vemodigt at erfare, at fhv. finansminister m.v. og folketingsformand Svend Jakobsen er død.

Svend var med sin stærke karakter og holdning en stor repræsentant for Socialdemokratiet.

Han kunne være blevet partiets leder, hvis han selv havde ønsket det.

Vi blev kampfæller gennem årtier. Det begyndte allerede, da jeg som meget ung i 1970 tabte en opstillingskamp i Glostrup-kredsen til Svend og derefter blev en af hans aktive støtter.

I 1981 blev vi kolleger i regeringen. Vi fik en slags skæbnefællesskab: Jeg fulgte med tiden i hans fodspor både som Glostrup-kredsens folketingsmands og som finansminister og formand for Folketinget.

Svend fulgte til det sidste det politiske arbejde tæt. Jeg vil savne samtalerne med ham og de solide vurderinger, han altid kom med.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Svend Jakobsen

Fhv. formand for Folketinget, fhv. minister (S) & MF (1971-89), fhv. direktør for Danmarks Sparekasseforening/Finansrådet (1989-94)
handelsmedhjælpereksamen (1955), kommis (Brugsen 1959)

Mogens Lykketoft

Formand, Energinet Danmark, fhv. formand for Folketinget, fhv. MF (S), fhv. udenrigs- og finans- og skatteminister, fhv. partiformand, fhv. formand, FN's generalforsamling
cand.polit. (Københavns Uni. 1971)

0:000:00