Minister afviser kommission om atomkraft: Det vil være tungt, dyrt og unødvendigt

Liberal Alliance ønsker en kommission, der skal undersøge mulighederne for anvendelse af atomkraft i Danmark. Under debatten om partiets forslag afviste klimaminister Lars Aagaard, at han vil iværksætte en kommission på området. I stedet åbnes for en høring. Se et uddrag af debatten her. 

Sabine Dybdahl Christoffersen

En kommission, der undersøger anvendelse af atomkraft i Danmark, vil være ”tung, dyr og unødvendig”.

Det var budskabet fra klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard (M), da Liberal Alliances beslutningsforslag om at nedsætte en kommission, der skal undersøge mulighederne for anvendelse af atomkraft i Danmark, blev behandlet i folketingssalen.

”Vi skal bestemt have et åbent sind. Men det er ikke det samme som, at vi skal have en kommission,” sagde Lars Aagaard.

Forslaget blev mødt af opbakning fra Konservative, Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti. Også Alternativet var åbne overfor en kommission. Mens der blandt samtlige folketingspartier var enighed om, at der skal være en høring om, hvad fjerde generation atomkraft kan bidrage med. 

"Lige nu leger vi lidt gode købmænd uden at kende alle varerne på hylderne, så jeg synes, vi skulle få nedsat en stor kommission. Det er der ikke stemning for, kan jeg mærke," sagde Steffen W. Frølund (LA) og fortsatte:

"Men jeg er i hvert fald meget glad for den imødekommenhed, der er omkring en høring. Det, synes jeg, er et rigtig godt udgangspunkt for at bringe debatten et videre sted hen."

Se et uddrag af debatten øverst i artiklen.

Læs også
 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Aagaard Møller

Klima-, energi- og forsyningsminister (M)
cand.scient.adm. (Roskilde Uni. 1994)

Steffen Larsen

MF (LA), autoriseret el-installatør, selvstændig
el-installatør

Steffen Frølund

MF (LA)
MSc. i innovation og forretningsudvikling (CBS 2011)

0:000:00