Ministerier flytter til Overformynderiet

INDFLYTNING: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet og Beskæftigelsesministeriet flytter i foråret 2019 til det gamle Overformynderi på Holmens Kanal i København. I alt flyttes der rundt på knap 370 embedsmænd.

Beskæftigelsesministeriet og Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet flytter i 2019 ind i det gamle Overformynderi.
Beskæftigelsesministeriet og Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet flytter i 2019 ind i det gamle Overformynderi.Foto: Bygningsstyrelsen
Morten Øyen

Flyttekasserne skal snart findes frem i både Beskæftigelsesministeriet og i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.

For om et lille år flytter ministerierne nemlig til større lokaler i det gamle Overformynderi på Holmens Kanal. Flytningen skyldes ganske enkelt, at pladsen er blevet for trang på ministeriernes nuværende adresser.

I Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet har man især siddet tæt, siden 49 embedsmænd fra hovedsageligt Energistyrelsen blev flyttet over til departementet i efteråret 2016.

”Den foreløbige plan siger, at vi flytter til Overformynderiet i foråret '19. Og det glæder vi os meget til, for i dag sidder vi spredt på to adresser,” siger Thomas Egebo, departementschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.

Fakta

Overformynderiet

Overformynderiet er oprindeligt indført i 1619 af Christian IV. Funktionen med at varetage forvaltningen af umyndiges og borteblevne personers midler blev sidenhen overtaget af staten.

Bygningen på Holmens Kanal 20 fungerede som afløser for Overformynderiets tidligere lokaler på hjørnet af Stormgade og Vester Voldgade.

Bygningen er tegnet af arkitekt Frits Schlegel og blev i 1935-37 opført som både kontor- og forretningsbygning.

Overformynderiet flyttede i 1937 ind i bygningens ene del, mens resten skulle udlejes til andre statsinstitutioner. I 1981 blev Overformynderiet som institution nedlagt.

Kilde: Bygningsstyrelsen og Gyldendals Den Store Danske

Fire adresser bliver til en
Hans departement har foruden lokalerne i Stormgade 2-6 lejet sig ekstra benplads til 20 medarbejdere i en bygning i nærheden. Det går så nu på skift, hvilke medarbejdere i ministeriet der sidder der.

Også Beskæftigelsesministeriet er i dag fordelt på to adresser: Ved Stranden 8 og Holmens Kanal 22.

I alt sender Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet knap 150 medarbejdere til Overformynderiet, mens Beskæftigelsesministeriet ender med at sende omkring 220.

Stor renovering
I øjeblikket er Byggestyrelsen ved at renovere den gamle bygning på Holmens Kanal, som, når den står færdig, vil byde på fem etager med kontorer og fælles reception, mødecenter og kantine for de to ministerier. Efter planen skal Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet have bygningens to øverste etager, mens Beskæftigelsesministeriet får til huse på de øvrige etager.

Det er NCC, som er entreprenør på renoveringen af den godt 10.000 kvadratmeter store bygning. Kontraktsummen for opgaven lyder ifølge NCC på 100 millioner kroner.

”Før bestod bygningen af et utal af cellekontorer, der dårligt understøtter moderne samarbejdsformer. Vi kommer til at sidde i storrumskontorer med muligheder for at trække ud i mindre lokaler ved møder eller arbejder i projekter i mindre grupper,” siger Thomas Egebo og tilføjer:

”Samarbejdet med Beskæftigelsesministeriet om indretningen af de nye lokaler har været rigtig godt, og vi glæder os meget til at dele hus med dem.”

Den gamle Overformynderi-bygning er opført i 1937 med Frits Schlegel som arkitekt.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00