Moderaterne vil drøfte ung kvindes sag i Indfødsretsudvalget:  “Det er mærkeligt, at hun får frataget sit danske pas efter 16 år og ikke kan få det igen”

Indfødsretsudvalget kan med fordel overveje at genoptage sagen om 18-årige Nadia, der har fået afslag på dispensation til at få statsborgerskab, mener indfødsretsordfører Mohammad Rona (M). Han ser til gengæld ingen problemer med retssikkerheden i dansk praksis for at tildele statsborgerskaber.

Mohammad Rona ærgrer sig over, at en enkeltsag kan være med til at skygge for "alt det andet gode arbejde", der foregår i indfødsretsudvalget.
Mohammad Rona ærgrer sig over, at en enkeltsag kan være med til at skygge for "alt det andet gode arbejde", der foregår i indfødsretsudvalget.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Sine Riis Lund

Moderaternes indfødsretsordfører, Mohammad Rona, forstår godt frustrationen for den nu 18-årige Nadia, efter hun har fået afslag på dispensation til at få statsborgerskab af Indfødsretsudvalget.

Og derfor vil han drøfte sagen, når medlemmerne af udvalget mødes igen.

Men Mohammad Rona, der ikke selv var med til at behandle Nadias sag i første omgang, ærgrer sig samtidig over, at sagen risikerer at kaste dårligt lys over indfødsretsudvalgets arbejde.

“Det er præcis sådanne sager, der gør, at udvalgsarbejdet kommer til at fremstå utroværdigt, og det er lidt ærgerligt, fordi det kommer til at skygge for alt det andet gode arbejde, der også foregår i indfødsretsudvalget,” siger Mohammad Rona.

Altinget har beskrevet sagen om Nadia, der optræder under anonymt navn, men som 16-årig fik frataget sit danske statsborgerskab, fordi hun havde fået det ved en myndighedsfejl. Og selv om både hendes mor, far og tre søskende i dag er danske statsborgere, så afviste indfødsretsudvalget i september 2021 at give Nadia dispensation. 

Jeg vil drøfte med de andre medlemmer i udvalget, om vi skal genoptage sagen for at genoverveje, om der er truffet den rigtige beslutning.

Mohammad Rona
Indfødsretsordfører, Moderaterne

Efter det, du har læst, synes du så, det er en fejl, at hun ikke har fået dispensation?

“Nu kender jeg jo ikke enkeltsagen 100 procent, men ja, jeg synes, det er mærkeligt, at hun får frataget sit danske pas efter 16 år og ikke kan få det igen. Så jeg forstår godt hendes reaktion, og at familien bliver ked af det,” fortæller Mohammad Rona.

Udvalget kan jo godt tage sager op af egen drift og kigge på sådan en sag igen. Synes du, det ville være berettiget i denne sag?

“Ja, det ville det.”

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00