Morten Langager forlader Danske Medier efter et år

JOBSKIFTE: Til september tiltræder Morten Langager i en nyoprettet stilling som direktionsmedlem og direktør for Politik, Analyse og Kommunikation i Dansk Erhverv. 

Efter blot et år forlader Morten Langager Danske Medier.
Efter blot et år forlader Morten Langager Danske Medier.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Claudia Steenhard

Efter blot et år på posten som administrerende direktør for Danske Medier skifter Morten Langager til september til Dansk Erhverv, hvor han skal være en del af direktionen.

Det skriver Dansk Erhverv i en pressemeddelelse

Morten Langager beskriver skiftet som en svær beslutning på sin twitterprofil.

Morten Langager udtaler ydermere, at han har set stor ære i at repræsentere de danske medier:

Fakta
Danske Medier er en brancheorganisation for de private danske medier. Man kæmper for de journalistisk redigerede medier, det frie ord, den frie uafhængige presse og sunde rammevilkår for mediebranchen. Danske Medier tæller knap 300 medlemmer og næsten 900 medietitler.

"Der er vanskelige beslutninger, og så er der meget vanskelige beslutninger. Beslutningen om at stoppe i Danske Medier har utvivlsomt været meget vanskelig. Det er en stor ære og en særdeles vigtig samfundsopgave at repræsentere de danske medier," skriver han i en mail til medlemmerne af Danske Medier og fortsætter:

"Jeg er virkelig glad for mit arbejde i Danske Medier, og havde bestemt regnet med at være mange flere år i organisationen, men jeg har valgt takke ja til de nye udfordringer, da jeg har fået en meget sjælden udbudt jobmulighed".

Morten Langager skal være direktør for Politik, Analyse og Kommunikation, hvor han ifølge Dansk Erhverv skal bidrage med sin erfaring inden for kommunikation, politisk rådgivning og interessevaretagelse. Stillingen oprettes som led i en ny vækststrategi i organisationen. 

"Vi har med ansættelsen af Morten fået en absolut sværvægter til stillingen som direktør for Politik, Analyse & Kommunikation. Morten har mange års erfaring fra erhvervslivet, det politiske system og medierne. Med ansættelsen tager vi næste skridt i forhold til at styrke Dansk Erhverv yderligere," udtaler administrerende direktør Brian Mikkelsen.

Morten Langager ser frem til at begynde i sin nye stilling og håndtere udfordringerne:

"Virksomhederne er grundpillerne i et sundt samfund og en sund økonomi. Jeg ser frem til at skulle være med til at fremme erhvervslivets stemme i debatten og sikre, at der er politisk fokus på sunde rammevilkår for virksomhederne. Uden et stærkt dansk erhvervsliv, intet stærkt velfærdssamfund," lyder det fra den nyligt udpegede direktør. 

Det bliver alligevel et vemodigt farvel til Danske Medier for Morten Langager, der glæder sig over, det, han har nået i sin tid i organisationen.

"Sammen har vi nået en del. Vi har fået samlet Danske Medier og Danske Medier Arbejdsgiver i et fælles, slagkraftigt sekretariat. Vi er nået til enighed om foreningens holdning til mediestøtte. Vi har fået moderniseret foreningens digitale platforme. Vi er blevet markant mere synlige i debatten. Vi er kommet med et stærkt udspil i forhold til techgiganterne. Den største kampagne i historien om medierne er gennemført. Det er blevet indført digital nulmoms, og vi har igangsat et nyt initiativ, nemlig Mediernes Årsdag."

Morten Langager er 48 år gammel og uddannet journalist. I tillæg til dette har han en bachelorgrad i samfundsvidenskab fra Roskilde Universitet. Han kommer fra posten som administrerende direktør i Danske Medier og Danske Medier Arbejdsgiver og har derudover tidligere været blandt andet særlig rådgiver for Lene Espersen (K). Han har før været medlem af Dansk Erhvervs bestyrelse. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Brian Mikkelsen

Adm. direktør, Dansk Erhverv, bestyrelsesformand, Nationalmuseets Museumsråd, bestyrelsesnæstformand, Kraks Fond, bestyrelsesnæstformand, Ove K investfond, formand, Ordrupgaard Advisory board, bestyrelsesmedlem, ATP, bestyrelsesmedlem, Pension Danmark
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 1994)

Morten Langager

Direktør, Dansk Erhverv
journalist (DJH 1999), BA i offentlig administration (Roskilde Uni. 1995)

0:000:00