Nadeem Farooq: Jeg fik kæmpet for erhvervslivet

DE AFGÅENDE: Nadeem Farooq (R) stiller ikke op ved næste folketingsvalg. Han ser tilbage på en valgperiode, hvor Vækstplan DK fra 2013 står som det politiske svendestykke. Vi har interviewet ham om tiden som MF.

Et solidt skulderklap fra en jysk erhvervsmand står for Nadeem Farooq som en af de bedste oplevelser i tiden som folketingsmedlem. 
Et solidt skulderklap fra en jysk erhvervsmand står for Nadeem Farooq som en af de bedste oplevelser i tiden som folketingsmedlem. Foto: Agnete Finnemann Scheel/Altinget.dk
Tyson W. Lyall

Med valgdatoen rundt om hjørnet rinder tiden som folketingsmedlem ud for den radikale skatte- og arbejdsmarkedsordfører Nadeem Farooq.

Efter en enkelt valgperiode har den høflige hardliner, som Altinget tidligere har beskrevet ham, valgt at sige farvel og tak for denne gang.

Endnu ved den uddannede cand.polit. ikke præcis, hvad fremtiden skal byde på, men den kommer formentlig til at ligge i erhvervslivet, som også har præget hans tid som MF.  

Vi har stillet Nadeem Farooq fire spørgsmål om tiden i Folketinget.

Fakta
DE AFGÅENDE
Op til det kommende folketingsvalg taler Altinget med nogle af de folketingsmedlemmer, som ikke genopstiller. Nadeem Farooq er den sjette i rækken.

Se hele listen af afgående folketingsmedlemmer og de fem foregående interviews herunder.

Hvad er du mest stolt af at have været med til?

”Kampen for at få Vækstplan DK på plads (2013, red.). Planen er en af de største vækstplaner i danmarkshistorien, og jeg kæmpede både internt i partiet og i regeringen for, at den blev så ambitiøs. Jeg kæmpede hårdt, men også med snilde og kynisme bag linjerne. Det lykkedes, og det står for mig som det største.

Danske virksomheder var på det tidspunkt bekymrede for, om politikerne på Christiansborg havde forstået deres udfordringer og bekymringer. Der var vækstplanen et fantastisk signal til erhvervslivet om, at vi forstod deres situation. 

Nadeem Farooq (R)
Afgående medlem af folketinget

Danske virksomheder var på det tidspunkt bekymrede for, om politikerne på Christiansborg havde forstået deres udfordringer og bekymringer. Der var vækstplanen et fantastisk signal til erhvervslivet om, at vi forstod deres situation.”

Hvad har ærgret dig mest?

”Det ærgrer mig, at vi har brugt så mange kræfter på at være defensive omkring dagpengereformen. Jeg står fast på reformen, men det ærgrer mig, at reformen har taget så meget fokus fra debatten om en mere effektiv arbejdsmarkedspolitik. Beskæftigelsesreformen kom i 2014, men der havde dagpengereformen allerede i flere år redet regeringen som en mare.

Derudover ærgrer dele af offentlighedsloven mig. Der er elementer i den, som med rette har givet bekymring blandt borgerne. Der er mange gode ting ved loven, men den har på flere punkter givet indtryk af, at vi politikere ikke bekymrer os om åbenhed. Det kunne vi have været mere opmærksomme på.”

Hvad er den bedste oplevelse, du har fået som folketingsmedlem?

”For et år siden skulle jeg flyve til Sønderjylland for at tale med nogle erhvervsfolk. Selvom jeg har gjort mig bemærket, er jeg ikke en af de mest kendte politikere fra Christiansborg. Men da jeg skulle til at forlade flyveren, blev jeg prikket på skulderen.

Bag mig stod en erhvervsmand, som sagde til mig: ”Undskyld jeg forstyrrer, Nadeem, men jeg vil bare sige, at jeg tror ikke altid, du får den kredit, du fortjener. For mig at se er du regeringens reform-regissør.”

Det varmede mit hjerte. Jeg kæmper ikke som sådan for anerkendelse, men mere for reformer og bedre rammevilkår for erhvervslivet, så at få den type ros med på vejen, gik lige i mit hjerte.”

Hvad skal du lave efter Folketinget?

”Jeg ved det ikke endnu. Jeg har nogle tilbud på hånden, som jeg tygger på. Jeg vil gerne indrømme, at jeg var ved at gå i panik, lige efter jeg havde besluttet mig for at forlade Folketinget. Men nu tager jeg en god lang sommerferie, og så vil jeg først til august tage stilling til, hvad jeg skal lave. Der ligger et par gode tilbud og interessante frokostinvitationer fra nogle gode folk i erhvervslivet. Jeg er fortrøstningsfuld.”

Dokumentation

CV
Nadeem Farooq

Født 5. august 1976 i Glostrup.

Cand.polit., Københavns Universitet, 2009.

Analytiker, Nets Denmark A/S, Ballerup, fra 2006 til 2011.
Researcher, Politikens Erhvervsredaktion, fra 2003 til 2005.
Underviser i økonomi, Danmarks Tekniske Universitet, Lyngby, fra 2002 til 2005

Folketingsmedlem for Radikale Venstre siden september 2011.
Medlem af byrådet i Høje-Taastrup Kommune 2006-2011

Iværksætterordfører fra 2013.
Skatteordfører, arbejdsmarkedsordfører og Øresunds- og hovedstadsordfører fra 2011.

Kilde: www.ft.dk


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Nadeem Farooq

Underdirektør, Finanssektorens Arbejdsgiverforening
cand.polit. (Københavns Uni. 2009)

0:000:00