Nævn udskyder beslutning om Radio24Syvs efterfølger

TIL HJØRNE: Radio- og tv-nævnet udskyder beslutningen om, hvem der skal videreføre taleradioen på FM4 efter Radio24syv.

Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Cecilie Gormsen

Torsdag var ikke bare dagen, hvor Danmark fik en ny regering – det var også dagen, hvor Radio- og tv-nævnet på et møde skulle tage stilling til, hvem der skal overtage public service-kanalen på FM4 fra Radio24syv til november.

Men der kom ikke en beslutning, da nævnet valgte at udskyde at tage stilling til sagen. Det sker, fordi der ikke længere er flertal bag medieaftalen, fortæller den fungerende formand for Radio- og tv-nævnet, Anne Kristine Axelsson.

”Det fremgår af det politiske forståelsespapir udarbejdet af Socialdemokratiet, Radikale Venstre, SF og Enhedslisten, at der efter folketingsvalget ikke længere er et flertal bag medieaftalen, som danner grundlaget for udbuddet af radiokanalen,” siger Anne Kristine Axelsson i en pressemeddelelse.

”Det fremgår også, at regeringen vil gøre status på implementeringen af aftalen og indbyde til politiske drøftelser. Nævnet vurderer derfor, at det vil være mest rigtigt at udskyde beslutningen. Vi vil følge den politiske situation tæt,” fortsætter hun.

Kun én kandidat
Det tegnede ellers til at blive en enkel proces, da der kun ligger ét gyldigt bud på sendetilladelsen. Det kommer fra et konsortium af regionale mediehuse, der tæller Jysk Fynske Medier, Nordjyske Medier, Sjællandske Medier, Herning Folkeblad, Skive Folkeblad, Lolland-Falster Folketidende, Radio ABC, Flensborg Avis og Bornholms Tidende.

Flere medier som Bauer Media, Heartbeats og NENT havde ellers bejlet til sendetilladelsen, ligesom også Radio24Syv oprindeligt ville genansøge. Men på grund af betingelserne, der blandt andet fastslår, at minimum 70 procent af de redaktionelle medarbejdere skal arbejde 110 kilometer fra København, har fået dem alle på nær konsortiet af regionale mediehuse til at falde fra.

Radio- og tv-nævnet oplyser, at man har været i dialog med Kulturministeriet og Justitsministeriet om sagen. Her er vurderingen, at der er ”en saglig grund til at udskyde beslutningen, indtil en ny regering har haft mulighed for at tage stilling til, om udbuddet af radiokanalen skal gennemføres på det foreliggende grundlag”.

Nævnet skriver blandt andet, at det vil kunne påføre statskassen et ikke-ubetydeligt økonomisk tab, hvis den nye S-regering besluttede at tilbagekalde en allerede udstedt tilladelse til at drive den fjerde FM-radiokanal. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion










0:000:00