Om  
Naser Khader

Naser Khader vil være præst

Den tidligere toppolitiker Naser Khader er begyndt på en præsteuddannelse på Københavns Universitet.

Foto: Sarah Christine Nørgaard/Ritzau Scanpix
Martin Mauricio

To år efter Naser Khader blev forvist fra Konservative grundet anklager om upassende og krænkende adfærd over for flere kvinder, har han valgt at hellige sig et nyt kapitel i livet.

Den tidligere folketingspolitiker har nemlig besluttet, at han vil uddanne sig til præst. Det siger han torsdag i et interview med Kristeligt Dagblad.

Her fortæller Naser Khader, at det har været en svær periode for ham og hans familie, men at der måske "er en mening med det hele". 

"Jeg er i hvert fald fuldt bevidst om, at jeg også har mine fejl," siger han og tilføjer:

"Og når jeg siger trosbekendelsen i kirken og forsager Djævelen, er det også en måde at minde sig selv om, hvordan jeg ikke ønsker at være."

Naser Khader er blevet optaget på paragraf 1-præsteuddannelsen på Københavns Universitet. Det er muligt, fordi han allerede har en master i teologi.

Grænseoverskridende adfærd

Naser Khader forlod Folketinget efter valget i november, efter at han havde siddet som løsgænger i mere end et år. 

Læs også

Det var DR, der i juli 2021 kunne fortælle, at fem kvinder anklagede den konservative politiker for at have udsat dem for seksuelle krænkelser og grænseoverskridende adfærd i professionelle sammenhænge. Beskyldningerne fik partiledelsen til at igangsætte en advokatundersøgelse, der skulle undersøge anklagerne.

Da resultatet af undersøgelsen lå klar godt to måneder senere, udtalte partiformand Søren Pape Poulsen, at "alvoren er mere end bekræftet". Det blev besluttet, at Naser Khader ikke længere var velkommen i som medlem af partiet.

Naser Khader blev valgt til Folketinget første gang i 2001 for Radikale Venstre. Siden stiftede han partiet Ny Alliance, som senere blev til Liberal Alliance. I 2009 forlod han partiet og meldte sig ind i Konservative. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Naser Khader

Ejerleder, rejseselskabet Palmyra Rejser, senioranalytiker ved Middle East Forum
cand.polit. (Københavns Uni. 1993), master i teologi (Københavns Uni. 2015)

0:000:00