Debat

NB-politiker om racismeanklager: Rådhusets røde tæskehold kan ikke lukke munden på mig

Venstrefløjen på Københavns Rådhus har de seneste uger kørt det helt tunge racisme-artilleri kørt frem mod mig, men i sidste ende risikerer de kun at komme nattelivets voldsbøller til undsætning, skriver Niels Peder Ravn (NB).

Diskriminationen foregår, fordi natklubberne ønsker at undgå vold og ballade, skriver Niels Peder Ravn (NB).
Diskriminationen foregår, fordi natklubberne ønsker at undgå vold og ballade, skriver Niels Peder Ravn (NB).Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
Niels Peder Ravn
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

I disse dage fyger racismebeskyldningerne over København.

De er rettet imod mig, og det skyldes, at jeg utvetydigt har stillet mig på på dørmændenes og natklubejernes side, når de i nattens hede skal skille bukkene fra fårene i den kødrand af mennesker, der gerne vil indenfor og feste.

For at komme diskriminationen i nattelivet til livs, har Radikale Venstre i København bebudet, at de ønsker at etablere et korps af hemmelige agenter, som skal afsløre, hvordan unge mænd med ikke-vestlig baggrund diskrimineres i nattelivet.

Hvis der så konstateres diskrimination, skal natklubberne kunne straffes ved at få frataget spiritusbevillingen. Således lader man dørmænd og natklubejere være de berømte lus mellem to negle. For skal de helt ukritisk åbne dørene, eller skal de beskytte deres forretning?

På den måde sætter den københavnske venstrefløj endnu engang erhvervslivet i en klassisk lose/lose-situation.

LÆS OGSÅ: EL i København: Nye Borgerliges racisme løser ikke nattelivets problemer

Udsagnet har aktiveret Rådhusets røde tæskehold, som nu forsøger at lukke munden på mig ved at klæbe racist-prædikatet på mig

Niels Peder Ravn (NB)
Borgerrepræsentant, Københavns Kommune

Ikke dørmænds og klubbers ansvar

Der er imidlertid ingen tvivl om, at der foregår en vis grad etnisk profilering i nattelivet, hvor specielt unge mænd med ikke-vestlig baggrund kan opleve at blive afvist af byens dørmænd, netop fordi de har ikke-vestlig baggrund. Og etnisk profilering af personer under disse omstændigheder er en form for diskrimination. Det er et uomtvisteligt faktum.

Diskriminationen foregår, fordi natklubberne ønsker at undgå vold og ballade. For det er desværre et lige så uomtvisteligt faktum, at indvandrerbander har hærget byens natteliv i årevis. Ligesom det er et faktum, at netop gruppen af unge mænd med ikke-vestlig baggrund er stærkt overrepræsenteret i kriminalitetsstatistikkerne.

Det gør ikke situationen mindre trist for de unge mænd, der opfører sig ordentligt, men lider den tort at minde om den førnævnte mere voldsparate gruppe. Det er virkelig ulykkeligt at blive slået i hartkorn med hardcore kriminelle og andre bandetyper, og derfor har disse unge mænd min største sympati.

Det har jeg helt utvetydigt sagt til både Altinget, Den Uafhængige, Alis Fædreland og Berlingske. Men min holdning til forslaget om hemmelige agenter står også helt skarpt.

Radikale Venstre og Enhedslisten skal ikke efterlade 35 års slap og fejlslagen integrationsindsats i døren på de københavnske natklubber. Ansvaret ligger ensidigt på skuldrene af os politikere. Og det er et ansvar, vi er forpligtet til at tage på os i stedet for at tørre det af på en gruppe selvstændigt erhvervsdrivende.

Rødt tæskehold gør mig ikke tavs

Udsagnet har aktiveret Rådhusets røde tæskehold, som nu forsøger at lukke munden på mig ved at klæbe racist-prædikatet på mig. Det tunge artilleri er kørt frem med udsagn om, at "sådan kan seriøse politikere ikke udtale sig".

Jeg er – ikke overraskende – uenig. Som folkevalgt er det afgørende, at man har modet til at tale om de ting, som gør ondt. At man ikke lader sig mule af et flertal, og at man tør sige det, som mange godt ved, men de færreste tør at udtale.

Det er den eneste måde, vi kan få startet de vigtige debatter. Og endnu værre er det derfor, at venstrefløjens debat-bøller forsøger at lukke munden på mig med aldeles utilstedelige beskyldninger. De risikerer at komme nattelivets voldsbøller til undsætning. Og det kan vel næppe være intentionen?

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Niels Peder Ravn

Medlem af Borgerrepræsentationen (K), Københavns Kommune
Copywriter

0:000:00