Om  
Helge Møller
Erik Nielsen

Nekrolog: S-lokalformand, journalist Helge Møller (76)

NEKROLOG: Rødovres borgmester Erik Nielsen (S) skriver mindeord om formanden for partiforeningen, journalist Helge Møller, der er død, 76 år gammel.

Det er med stor sorg, jeg modtog meddelelsen om, at Rødovres socialdemokratiske formand Helge Møller er afgået ved døden den 13. juni. Helge Møller blev 76 år.

Det kom som et stort chok for alle, også selv om han skrantede lidt i den senere tid.

Mens jeg skriver disse mindeord, forekommer det mig helt unaturligt at omtale Helge i datid.

Han blev født i 1940 og var søn af tidligere minister Orla Møller (S).

Helge var aktiv i Skolekommissionen i Rødovre Kommune og var med til at gøre Rødovre Kommunes Skolevæsen kendt for sine visionære udviklingsprojekter.

Helge var uddannet journalist og arbejdede bl.a. med kriminalstof på Berlingske, og han kunne fortælle mange røverhistorier over en god whisky samt god tobak i sin elskede pibe.

Boligbevægelsen var et af Helges hjertebørn, og han var i mange år redaktør af bladet ”Boligen” som udgives af Boligselskabernes Landsforening.

Helge var meget principfast, og han samt fru Kirsten havde aftalt, at Helge aldrig skulle gå sin far i bedene som politiker. Helge var dog aktiv i den ene af de dengang tre partiforeninger, Rødovre Syd, og da der i slutningen af 1990 skulle vælges en ny fællesformand for foreningerne i Rødovre, lod Helge sig - efter samråd med Kirsten - overtale til at lade sig vælge som formand.

Det var en noget turbulent tid for partiet i Rødovre, men det lykkedes i løbet af få år at bringe partiforeningen og KB-gruppen i takt.

Helge kæmpede derudover for at reducere de tre partiforeninger til én og lykkedes med det, hvilket bl.a. var medvirkende årsag til, at der kunne etableres gode samarbejdsrelationer mellem partiforening og KB-gruppen.

Helge var meget optaget af skatteforhold, og han sad i flere perioder i Skatteankenævnet i kommunen, og i Skattekommissionen i regionen.

Jeg har personligt meget at takke Helge for. Vi var et stærkt makkerpar, hvor ordentlighed, tillid og loyalitet var i højsædet. Vi nåede at føre syv kommunale valgkampe sammen, og det er jeg dybt taknemlig for.

Helge har i 27 år været en stærk formand for Socialdemokratiet i Rødovre, og vi har sammen forhandlet mange forlig hjem til glæde og gavn for byens borgere.

Han har organisatorisk fået placeret vores partiforening helt fremme i Danmark. Der var respekt om ham og hans integritet, når han tog ordet på partiets kongresser, også når han talte partiledelsen lige stik imod, hvilket skete mere end én gang.

Han afleverer en partiorganisation, som er et forbillede for mange.

Helge var socialdemokrat i hjertet, han var de svages forkæmper, og man gik aldrig forgæves til Helge, hvis man søgte hjælp eller svar.

Han var dybt respekteret, og vi er alle sammen blevet lidt fattigere, for det er en stor kapacitet, der er gået bort.

Vi vil savne Helges humør og journalistiske viden samt kæmpe politiske arbejdsindsats. Vi har ikke bare mistet en god partikammerat men også en fantastisk ven.

Intet kan dog måle sig med familiens tab, og mine tanker går naturligvis særligt i denne svære stund til hans kone Kirsten, børn og børnebørn samt øvrige familie.

Æret være Helge Møllers minde.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Helge Møller

Journalist, formand for Socialdemokratiet i Rødovre
journalist

Erik Nielsen

Fhv. borgmester 1994-2020, Rødovre (S) og formand for KL 2012-14
Udlært maskinarbejder 1973

0:000:00