Nu kan DF’er retsforfølges: EU-parlamentarikere ophæver Dohrmanns immunitet

FOR RETTEN: Dansk Folkepartis Jørn Dohrmann har fået sin parlamentariske immunitet ophævet af EU-Parlamentet, så han kan stilles for retten for et sammenstød med en tv-fotograf fra DR.

Jørn Dohrmann støtter selv ophævelsen af sin diplomatiske immunitet.
Jørn Dohrmann støtter selv ophævelsen af sin diplomatiske immunitet.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: Vejen er nu banet for, at Dansk Folkepartis EU-parlamentariker Jørn Dohrmann kan blive stillet for en dommer. Det sker, efter at Europa-Parlamentet har ophævet hans parlamentariske immunitet ved en afstemning i Strasbourg tirsdag.

Dohrmann kom i 2017 i forbindelse med optagelser til en DR-dokumentar i klammeri med en tv-fotograf, der filmede hans hjem til brug for udsendelsen ”DF og de skjulte bilag”. Dohrmann tog fotografens kamera med magt og afleverede det først tilbage, da politiet var blevet involveret.

Ifølge Parlamentets egen henstilling er der tale om anklager om hærværk, ulovlig tvang og brugstyveri.

Jørn Dohrmann har tidligere sagt til Politiken, at han støtter ophævelsen af den parlamentariske immunitet, så han kan retsforfølges i Danmark. Han finder sagen urimelig og vil gerne have lov til at forsvare sig.

Ikke første gang
Et enigt Retsudvalg stillede sig i sidste uge bag anmodningen, som nu er bekræftet af Parlamentet som helhed.

Det er ikke første gang, at en dansk EU-parlamentariker forsøges prøvet ved danske domstole under sit mandat. Folketingskandidat Klaus Riskær Pedersen fik ophævet sin immunitet i Parlamentet i 1994, da Bagmandspolitiet efterforskede omstændighederne omkring hans firma Accumulator Invests konkurs.

Til gengæld afviste Parlamentet at ophæve Dansk Folkepartis Mogens Camres immunitet i 2003, da han var anklaget for at komme med racistiske udtalelser om muslimer.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jørn Dohrmann

Fhv. MF og MEP for DF, nu aktiv i Moderaterne
Automatikmekaniker (1988)

0:000:00