Ny ældreminister besøgte plejehjem, der mangler hænder. Hun havde dog ingen løsning med

Københavns sundheds- og omsorgsborgmester tog imod ældreminister Mette Kierkgaard på plejehjem. Her fortalte ministeren, at hun vil ”kigge ind i” rekrutteringsudfordringen og fremhævede arbejdet med faste teams.

Mette Kierkgaard blev valgt til Folketinget for Moderaterne ved valget d. 1. november 2022. Halvanden måned senere blev hun udpeget som ældreminister i den nye SVM-regering.
Mette Kierkgaard blev valgt til Folketinget for Moderaterne ved valget d. 1. november 2022. Halvanden måned senere blev hun udpeget som ældreminister i den nye SVM-regering.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Jakob Krarup Bjerregaard

Landets nye ældreminister, Mette Kierkgaard fra Moderaterne, lagde mandag middag vejen forbi plejehjemmet Møllehuset på Nørrebro i København.

Her stod sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF) og forstander Iben Alsholm klar til at byde den nye minister velkommen og vise hende rundt plejehjemmet.

Borgmesteren stod dog også klar med et budskab til den nye minister, nemlig at der er udbredt mangel på kvalificerede medarbejdere på mange af landets plejehjem.

“Vi står i en rigtigt svær situation på ældreområdet. En situation, hvor der bliver flere ældre, hvor det er rigtig svært at få de unge ind på sosu-uddannelserne, og hvor vi mangler arbejdskraft næsten i hele landet, og særligt hovedstadsområdet mangler virkelig, virkelig meget arbejdskraft på det her område,” sagde Sisse Marie Welling og tilføjede, at medarbejderne er forudsætningen for en værdig ældrepleje.

Ifølge Mette Kierkgaard var formålet med besøget at få input til arbejdet som minister. Hun blev udpeget d. 15. december, da statsminister Mette Frederiksen præsenterede den nye SVM-regering.

{{toplink}}
Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her

På plejehjemmet Møllehuset fortalte forstander Iben Alsholm og hendes medarbejdere den nye minister, hvordan de har forsøgt at forbedre dagligdagen for både medarbejderne og de ældre ved at sørge for, at medarbejderne arbejder i faste teams. Det er et team, der udover social- og sundhedspersonale også består af socialpædagoger og sygeplejersker. De faste teams er populære blandt medarbejderne.

Netop de faste teams var også, hvad ministeren fremhævede, da hun mod slutningen blev spurgt af pressen, hvad hun tog med sig fra besøget.

“Vi skal jo til at lave en ny ældrelov i den nye regering, og der er det altid vigtigt at vide, hvad det er, man har med at gøre. Noget af det, jeg hæfter mig ved fra besøget i dag, er det, som en af medarbejderne fortæller, det med de faste teams,” sagde Mette Kierkgaard.

0:000:00