Ny debat: Aktørernes ønsker til den nye regerings første 100 dage på klima-, energi- og forsyningsområdet

Energikrise, fremskredne klimaændringer og ambitiøse målsætninger for den grønne omstilling er blot nogle af de store politiske udfordringer, som den nye regering har i vente. Men hvilke områder og sager bør prioriteres i regeringens første 100 dage? Det spørger Altinget Energi & Klima og Altinget Forsyning om i ny temadebat.

Hvem der ender som minister for klima, energi og forsyning er stadig ukendt. Men sikkert er det, at der bliver rigeligt at lave i regeringens første 100 dage. 
Hvem der ender som minister for klima, energi og forsyning er stadig ukendt. Men sikkert er det, at der bliver rigeligt at lave i regeringens første 100 dage. Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix
Caroline Boas

Regeringsforhandlingerne er i fuld gang. Men uanset hvilken bogstavssammensætning den nye regering vil bestå af, så vil nogle af de mest presserende emner være at finde i energi-, forsynings- og klimapolitikken. Frigørelse fra russisk gas, udfasning af fossile brændstoffer, opsætning af solcelleanlæg og vindmøller og indfrielse af internationale klimamål er blandt de indlysende områder, som den nye regering skal tage stilling til.

Det haster med at sætte skub i den grønne omstilling, så hvor skal der prioriteres i regeringens første 100 dage?

Det spørger Altinget et panel af relevante aktører inden for klima-, energi- og forsyningsområdet om i denne temadebat. Her vil de komme nærmer ind på de ønsker og krav, som de anser for at være de mest presserende og nødvendige. 

Mathias Aarup BergTorben Möger Pedersen
Adm. direktør hos Pension Danmark
Læs indlægget her.

Frank Ove LarsenFrank Larsen
Adm. direktør hos Rockwool Nordics 
Læs indlægget her.

Mathias Aarup BergMathias Aarup Berg
Chef for regulatoriske anliggender hos European Energy
Læs indlægget her.

Laila KildesgaardLaila Kildesgaard
Stifter af Steder Skaber Folk
Læs indlægger her.

Jacob Hartvig SimonsenJacob Hartvig Simonsen
Direktør for Amager Ressourcecenter (ARC)
Læs indlægget her.

Helene HagelHelene Hagel med flere
Klima- og miljøpolitisk leder i Greenpeace Danmark 
Læs indlægget her.

0:000:00