Ny direktør: En vellykket udflytning er mit ansvar

INTERVIEW: Den nye Færdselsstyrelse skal flyttes fra København til Ribe. Stefan Søsted er ny direktør og står på mål for, at udflytningen ikke har konsekvenser for vidensniveauet.

Stefan Søsted er ny direktør for Færdselsstyrelsen, og han ser frem til løfte udfordringen med styrelsens udflytning fra København til Ribe.
Stefan Søsted er ny direktør for Færdselsstyrelsen, og han ser frem til løfte udfordringen med styrelsens udflytning fra København til Ribe.
Emma Qvirin Holst

”Jeg står på mål for, at den nye styrelse opretholder det vidensniveau, der er nødvendigt for at udføre Færdselsstyrelsens opgave.”

Sådan lyder det fra Stefan Søsted. Han er den nye mand i spidsen for udflytningen af den nye Færdselsstyrelse, der overtager opgaver fra Trafik- og Byggestyrelsen og skal ligge i Ribe.

1. februar 2016 tiltræder han nemlig som direktør for den nye styrelse. Hermed forlader han også sin stilling som vicedirektør i Sikkerhedsstyrelsen, der er beliggende i Esbjerg.

Den nye Færdselsstyrelse med sine 65 arbejdspladser skal flyttes fra Trafik- og Byggestyrelsen, der ligger i København. Den får til opgave at arbejde med den del af færdselsloven, der omhandler udstyr, eksempelvis biler, og adfærd på vejene.

Der vil altid være nogen i den her situation, som er trætte af udflytningen. Det handler for mig om at få skabt en god og ordentlig måde at løse det på. Det ser jeg egentlig frem til at sætte mit præg på.

Stefan Søsted
Kommende direktør i Færdselsstyrelsen

Stefan Søsted bliver en del af et større arbejde med udflytningen af 3900 statslige arbejdspladser, hvilket blev sat i gang i efteråret af regeringen.

Udflytningen påvirker mange mennesker, der skal flytte fra København og ud i resten af landet. Det har skabt en udfordring, da mange ansatte har meldt ud, at de ikke vil flytte med deres arbejde.

Kritikere påpeger, at viden og kompetencer vil gå tabt, fordi vigtige fagmedarbejdere ikke vil flytte med deres arbejdsplads ud af Hovedstadsregionen.

Et nyt job med en stor udfordring
Stefan Søsted lægger heller ikke skjul på, at udflytningen bliver den største udfordring i det nye job. Men han ser frem til at løse den.

”Der vil altid være nogen i den her situation, som er trætte af udflytningen. Det handler for mig om at få skabt en god og ordentlig måde at løse det på. Det ser jeg egentlig frem til at sætte mit præg på,” siger Stefan Søsted.

Opgaven bliver en balanceøvelse for ham. Samtidig med at styrelsen skal etableres på en ordentlig og respektfuld måde, er det nødvendigt, at styrelsens drift forbliver stabil, lyder det.

”Det skal sikres, at hvis man er afhængig af at få tilladelser og godkendelser af styrelsen, så kan man stadig få det,” siger Stefan Søsted.

Der skal hurtigt dannes gode rammer
Stefan Søsted har en vision om at bruge udflytningen til at gøre den nye styrelse til en attraktiv arbejdsplads, hvor folk har lyst til at komme og arbejde.

Det handler for ham om at skabe trivsel, og at han hurtigt får dannet gode rammer for de ansatte under udflytningen og etableringen af den nye styrelse.

”Det skal gøres godt, men hurtigt, så styrelsen straks bliver samlet og får godt fat i stafetten fra Trafik- og Byggestyrelsen,” siger Stefan Søsted.

Er trivslen og de gode rammer på plads, så vil styrelsen få et attraktivt ry ude på arbejdsmarkedet, lyder det.

Den kommende direktør har også en opskrift på, hvordan det måske kan lykkes for ham at komme i mål og sikre den gode arbejdsplads:

”Hvis man er anerkendende og tillidsfuld som leder, så har du et rigtig godt udgangspunkt for at lykkes med det, du vil.”

En direktør er absolut ikke den klogeste på området
38-årige Stefan Søsted blev kandidat i jura i 2005 fra Aarhus Universitet. Derefter har han arbejdet i styrelser under både Justitsministeriet, Miljøministeriet og nu i direktionen i Sikkerhedsstyrelsen under Erhvervs- og Vækstministeriet.

Det er altså første gang han skal beskæftige sig med et job på transportområdet. Men den manglende faglige erfaring er ikke et problem:

”Jeg ved, hvordan jeg skal tilegne mig den faglige viden, og hvordan jeg skal navigere i det samt sætte de rigtige mennesker sammen,” siger Stefan Søsted og påpeger:

”Når man er direktør, så er man absolut ikke den klogeste på området.”

Derfor skal man være udstyret med en spørgelyst og evnen til at lytte, lyder det. Og han har i sinde at både lytte og spørge. Både indadtil i styrelsen men også udadtil, hvor transportbranchen kan lære ham en del.

”Det gælder om at lære branchens virkelighed at kende, så man hurtigt kan danne sig et bredt billede af fagområdet. Det kan jeg normalt gøre hurtigt. Men det kræver naturligvis en indsats fra mig fra starten af,” siger Stefan Søsted.

Fremtidens udfordring
Når udflytningen er faldet på plads, lurer der en stor opgave i horisonten, lyder det fra Stefan Søsted.

”Transportområdet står netop over for nogle spændende udfordringer og en udvikling, hvor der er rigtig meget mulighed for at få lov til at påvirke og skabe en moderne transportsektor,” siger han og tilføjer:

”Det bliver en stor opgave at sikre sig, at regelgrundlaget er tilstrækkeligt moderne og kan håndtere nye forretningsmodeller i transportbranchen og den teknologiske udvikling med nye produkter og køretøjstyper på vejene som eksempelvis selvkørende biler og segboards.”

Dokumentation

Blå bog: Stefan Søsted
Født 14. november 1977.

Erhverv:
Direktør, Færdselsstyrelsen fra 1. februar 2016
Vicedirektør og juridisk chef, Sikkerhedsstyrelsen, Erhvervs- og Vækstministeriet fra 1. april 2014 til 31. januar 2016
Juridisk chef, Sikkerhedsstyrelsen, Erhvervs- og Vækstministeriet fra 1. maj 2013 til 31. marts 2014
Afdelingschef, Bygherrerådgivning i Bascon A/S fra 1. september 2012 til 30. april 2013
Kontorchef, Naturstyrelsen i Aarhus, Miljøministeriet fra 1. december 2009 til 31. august 2012
Fuldmægtig i Civilstyrelsen, Justitsministeriet fra 1. april 2007 til 30. november 2009
Fuldmægtig – generalist, Miljøministeriet fra 1. januar 2006 til 31. marts 2007
Studentermedhjælper hos Advokatfirmaet Kaalund & Partnere, Silkeborg fra marts 2004 til juni 2005.

Uddannelse
Kandidat i jura fra Århus Universitet i 2005
Bachelor i jura fra Århus Universitet i 2002


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Stefan Søsted

Direktør, Færdselsstyrelsen
cand.jur. (Aarhus Uni. 2005)

0:000:00