København henter ny rådgiver til at sikre flere førtidspensioner

KONTROLLANT: Cecilia Lonning-Skovgaard (V) har ansat jurist Jon Andersen som særlig rådgiver. Han skal holde øje med, at Københavns Kommune lever op til sit mål om, at flere udsatte borgere skal have tildelt førtidspension og fleksjob. 

Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard har fået ny særlig rådgiver. 
Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard har fået ny særlig rådgiver. Foto: /ritzau/Niels Ahlmann Olesen
Katrine Skov Sørensen

Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) har ansat jurist Jon Andersen som særlig rådgiver. 

Det skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse. 

Han skal sikre, at Københavns Kommune lever op til sit selverklærede mål om, at flere skal på førtidspension og i fleksjob. København er nemlig en af de kommuner, hvor det er sværest for syge og jobløse at få tildelt førtidspension eller fleksjob. Men det skal der laves om på nu, ifølge Cecilia Lonning-Skovgaard.  

”For mig er kursen klar: Flere borgere skal have tilkendt førtidspension og fleksjob. Og nu skal vi i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget arbejde med handleplanen for, hvordan København kan styrke indsatsen," siger Cecilia Lonning-Skovgaard i pressemeddelelsen. 

Derfor mener hun, at der er brug for en person med indsigt i området. Og det har Jon Andersen. Han er forfatter til flere bøger om forvaltningsret, tidligere lektor ved Københavns Universitet i forvaltningsret og tidligere kommitteret for Ombudsmanden. Desuden har han siddet med i en gruppe, der har gennemgået kommunens praksis i forhold til tildeling af førtidspension og fleksjob for udsatte borgere, 

Han skal som særlig rådgiver fortsat stå udenfor forvaltningen og Rådhuset, og netop derfor er han den helt rigtige mand til at kontrollere og holde øje med, at handleplanen opfyldes, mener beskæftigelses- og integrationsborgmesteren. 

Jon Andersen glæder sig til at komme i gang med arbejdet.  

"Jeg ser frem til at arbejde sammen med både politikere og forvaltning om den meget vigtige opgave at lave en handlingsplan for arbejdet med fleksjob og førtidspension," siger han i pressemeddelelsen. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Cecilia Lonning-Skovgaard

HR-direktør, DFDS, fhv. beskæftigelses- og integrationsborgmester (V), Københavns Kommune, medlem, Borgerrepræsentationen
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2001), Master of Public Administration (Kennedy School of Government, Harvard University 2000)

Jon Andersen

Rådgiver om førtidspension, Københavns Kommune, fhv. kommitteret for Ombudsmanden
Cand.jur (Københavns Universitet)









0:000:00