Ny VU-formand: Verden stikker fra os

NYVALGT: Chris Holst Preuss ser manglende vækst som Danmarks største udfordring. Som ny formand for Venstres Ungdom ønsker han topskatten afskaffet.

Venstres Ungdoms nye formand er i gang med at uddanne sig til folkeskolelærer.
Venstres Ungdoms nye formand er i gang med at uddanne sig til folkeskolelærer.Foto: Facebook
Kasper Kaasgaard

Fredag blev 23-årige Chris Holst Preuss valgt til at stå i spidsen for Venstres ungdomsafdeling.

Dermed er det nu ham, der går forrest for at præge moderpartiet i en mere liberal retning. Og det ønsker han at gøre, fortæller han.

Chris Holst Preuss ser manglende vækst som den største udfordring for Danmark i de kommende år.

”Vi står i en situation, hvor verden er ved at stikke fra os. Alle lande omkring os har en højere vækst, og det betyder, at vi ikke har råd til den dyre medicin, vi snakker om lige nu. At der ikke er penge nok til nye kræftpakker og så videre,” siger han.

En af grundene til, at politikere ikke får fjernet krav, er, at man som politiker er under et konstant pres for at levere løsninger på problemer. 

Chris Holst Preuss
Formand, Venstres Ungdom

Opskriften er bedre vilkår til erhvervslivet med lavere skatter og færre regler, mener VU-formanden. Læg dertil et nærmest obligatorisk ønske fra en VU-formand:

”Topskatten er en af de vigtigste skatter at få afskaffet. Den dræber virkelysten og hæmmer væksten i Danmark. Vi skal sætte individet frit og belønne hårdt arbejde,” siger Chris Holst Preuss.

Lokale løsninger frem for bureaukrati
Chris Holst Preuss er i gang med at uddanne sig til skolelærer. Han mener, at den offentlige sektor skal slankes markant.

Preuss taler om et tillidsbrud til de offentligt ansatte. Der er for mange krav om registrering til de offentligt ansatte, og selv om politikerne taler meget om at gøre deres hverdag nemmere, sker der for lidt, mener han.

”En af grundene til, at politikere ikke får fjernet krav, er, at man som politiker er under et konstant pres for at levere løsninger på problemer. Hvis folkeskolen ikke leverer, skal man som politiker gøre et eller andet. Der er det let at indføre, at der skal være flere elevplaner, frem for for eksempel at lade skolerne selv løse problemerne,” siger Chris Holst Preuss og fortsætter:

”Man bliver hele tiden afkrævet svar, der kan løse problemet. Men man anerkender ikke, at problemet måske løses bedst lokalt. Det vil medierne heller ikke gå med til.”

Politikerne skal turde at foreslå lokale løsninger, mener Chris Holst Preuss. De bør også kigge lovene efter relativt ofte for at se, om reglerne hæmmer arbejdet mere, end det gavner, lyder det.

Missionen er klar
Chris Holst Preuss vil som nævnt påvirke hovedpartiet i en mere liberal retning. Han ser det som sin pligt, og han har planen klar.

”Vi skal omsætte vores størrelse til indflydelse. Vi er Danmarks største ungdomsparti, og det skal omsættes til konkret indflydelse hos Venstre ved at føre dem i en mere liberal retning.”

”Det gør man både ved at være mere kritisk over for dem i medierne og ved at lægge mere pres internt og udnytte, at vi har så mange medlemmer, der kan være ambassadører rundt om i Venstres lokalforeninger,” siger Chris Holst Preuss.

Den nyvalgte formand kommer med en opfordring til Venstres folketingsmedlemmer:

”Nu, hvor valget medførte en borgerlig regering, men Venstre gik tilbage, er det vigtigere end nogensinde før, at de er så synlige som overhovedet muligt og spreder det liberale budskab, så vi kan få endnu flere mandater og større flertal bag regeringen næste gang.”

Chris Holst Preuss har været næstformand i VU siden 2013.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Chris Borup Preuss

Særlig rådgiver, Forsvarsministeriet, særlig rådgiver, Økonomiministeriet
folkeskolelærer (Københavns Professionshøjskole)

0:000:00