Om  
Kent Petersen
Michael Budolfsen

Nye kræfter skal stå i spidsen for Finansforbundet

Finansforbundets formand og næstformand genopstiller ikke til fagforbundets kommende landsmøde. Det gælder formand Kent Petersen og næstformand Michael Budolfsen, der takker af efter henholdsvis 14 og 19 år.

Finansforbundets formand Kent Petersen og næstformand Michael Budolfsen genopstiller ikke til næste landsmøde. 
Finansforbundets formand Kent Petersen og næstformand Michael Budolfsen genopstiller ikke til næste landsmøde. 
Oliver Ruby

Der er udskiftning i toppen af Finansforbundets, hvor formand Kent Petersen og næstformand, Michael Budolfsen, begge takker af.

Det fremgår i en pressemeddelelse fra Finansforbundet.

Kent Petersen og Michael Budolfsen har begge meldt ud, at de ikke genopstiller når fagforbundet afholder landsmøde til september.

Kent Petersen er en prominent figur i Finansforbundet, da han har siddet som formand i 14 år, samt i hovedbestyrelsen siden 1998.

"Det har været en ære, og jeg har virkelig elsket at gå på arbejde hver eneste dag. Men nu er det tid til at give plads til nye kræfter på de øverste ledelsesposter i forbundet. Jeg kommer til at savne Finansforbundet utrolig meget. Medlemmer, kolleger og samarbejdspartnere. Ingen nævnt, ingen glemt," skriver den afgående formand på LinkedIn.

Michael Budolfsen har siddet som næstformand siden 2004. Han fortsætter dog i Finansforbundets sekretariet.

Finansforbundet har to næstformand, og næstformand Steen Lund Olsen bliver i Finansforbundets hovedbestyrelse. Han bliver derfor forsat en del af ledelses-trioen, hvor Finansforbundet anbefaler Dorrit Groth Brandt som ny formand. Dorrit Groth Brandt er tillidsmand i Nordea.

Derudover anbefaler hovedbestyrelsen Jakob Thorsgaard som næstformand. Han er formand for Finansforbundet Kreds Vest, og arbejder til dagligt i Sparekassen Kronjylland.

"Som samlet politisk ledelse er vi overfor medlemmerne forpligtet til at kigge fremad, og i vores samtaler om succession og fornyelse er vi i fællesskab nået frem til, at det er tid til nye kræfter på pladserne. Vi anbefaler derfor, at landsmødet til vælger Dorrit Groth Brandt som formand og Steen Lund Olsen og Jakob Thorgaard som næstformænd," skriver Finansforbundets hovedbestyrelse.

De forsætter begge i deres stilling indtil landsmødet, som afholdes 26. til 29.september på Nyborg Strand.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kent Petersen

Formand, Finansforbundet, Næstformand, Velliv Foreningen, bestyrelsesmedlem, Velliv, bestyrelsesformand, VW/Skoda Næstved
bankuddannet (1987)

Michael Budolfsen

Næstformand, Finansforbundet, president, UNI Europa Finance og president, NFU (Nordic Financial Unions).
Bankuddannet, IT-administrator, Forhandleruddannelse, Bestyrelsesuddannelse









0:000:00