Nye ordførerskaber på plads hos Konservative efter krænkelsessag

ROKADE: Konservative har fordelt Orla Østerbys mange ordførerskaber efter krænkelsessag. Det er endnu uvist om han får sine ordførerskaber tilbage.

Seks konservative folketingsmedlemmer har fået udvidet deres liste af ordførerskaber.

Det sker i kølvandet på Orla Østerbys krænkelsessag, der i sidste uge kostede ham alle sine poster hos Konservative.

Han er den første folkevalgte borgerlige politiker i Danmark, der for alvor bliver fældet af MeToo-bølgen, som allerede har ramt højprofilerede navne som tidligere partileder Morten Østergaard (RV) og tidligere overborgmester Frank Jensen (S).

Orla Østerby havde ifølge partiet udvist krænkende adfærd over for partikollega Brigitte Klintskov Jerkel over et års tid omkring 2017. Selv kan han ikke huske hændelserne, fortalte han i sidste uge i en pressemeddelse.

"Men jeg tror naturligvis ikke, at min kollega lyver, så derfor vil jeg gerne beklage og undskylde, at de omtalte berøringer er opfattet som grænseoverskridende. Det må være sket i misforstået kækhed, som så slet ikke er opfattet sådan. Det beklager jeg dybt," sagde Orla Østerby.

Konservative ønsker ikke at udtale sig yderligere om sagen eller de nye ordførerskaber.

”Det er uvist, hvornår han kommer tilbage, og om han får alle sine ordførerskaber - eller udvalgte ordførerskaber - tilbage, når han gør," oplyser partiet til Altinget.

Den konservative byggetekniker har siddet i Folketinget siden slutningen af 2016, da han kom ind som stedfortræder for partiformand Søren Pape Poulsen, der ligesom deres andre ministre tog orlov som folketingsmedlem, da partiet gik med i VLAK-regeringen.

Herunder kan du få det fulde overblik over, hvem hos Konservative, der nu overtager Orla Østerbys ordførerskaber:

  • Energi- og forsyningsordfører: Egil Hulgaard
  • Landbrugs- og fødevarerordfører: Per Larsen
  • Landdistrikts- og øordfører: Niels Flemming Hansen
  • Kommunalordfører: Katarina Ammitzbøll
  • Kirkeordfører: Birgitte Bergmann
  • Idrætsordfører: Mai Mercado

Forrige artikel Bertel Haarder er valgt som præsident for Nordisk Råd Bertel Haarder er valgt som præsident for Nordisk Råd Næste artikel EU er på vej ud over corona-kanten – sådan kan landene hjælpe hinanden EU er på vej ud over corona-kanten – sådan kan landene hjælpe hinanden