Nyt fondsstøttet akademi skal lære ungdomspolitikere om grøn omstilling

Med en bevilling fra Tuborgfondet og KR Foundation lancerer Danmarks Naturfredningsforening, Dyrenes Beskyttelse og Rådet for Grøn Omstilling i dag projekt Grønt Akademi, for de aktive i ungdomspartierne.

Foto: Mathias Aaen 
Foto: Mathias Aaen 
Mikala Satiya Rørbech

Fremtidens beslutningstagere skal stå på et stærkere fundament, når det gælder klima og miljø. Det er tankegangen bag et nyt grønt akademi, som er rettet mod medlemmerne i de politiske ungdomsorganisationer.

Bag akademiet står Danmarks Naturfredningsforening, Dyrenes Beskyttelse og Rådet for Grøn Omstilling. Finansieringen sørger KR Foundation og Tuborgfondet for. De har skudt henholdsvis en halv million og to millioner kroner i det grønne akademi.

Til at lede Grønt akademi i det daglige har Danmarks Naturfredningsforening ansat 34-årige Mads Brenøe. Han kommer fra en stilling som souschef i Venstres medietjeneste og har tidligere haft flere tillidsposter i Venstres Ungdom.

Nu skal han stå for at lave weekendseminarer, events og uddannelsesaktiviteter om grøn omstilling, målrettet de unge i ungdomspartierne.

”Uanset, hvilken politisk overbevisning, man måtte have, er der i den grad brug for solide og politiske svar på, hvordan vi skal gennemføre den grønne omstilling,” siger Mads Brenøe.

”Der er forskel på at være VUer og SFUer, men jeg tror på, vi bliver klogere af at lytte mere til hinanden i den her debat og klogere af at høre på nogen, der ved mere end os selv,” siger han, men afviser, at målet med det grønne akademi er, at de unge politikere skal blive mere enige eller mere pragmatiske.

”Målet er, at de unge skal blive bedre fagligt klædt på til at deltage i debatterne, og at fagfolk kan komme med deres viden og indsigt,” siger han.

Den brede politiske forankring af klimasagen bliver også fremhævet af KR Foundations' programchef Rosa Klitgaard Andersen:

”Klima er en dagsorden, som optager befolkningen på tværs af politiske skel, og vi står over for en massiv omstilling af alle sektorer, samfundsøkonomien og vores forbrug for at realisere klimalovens ambitioner. Det er afgørende, at fremtidens beslutningstagere er klædt bedst muligt på til at skabe og understøtte de bedste og mest bæredygtige løsninger,” udtaler hun i forbindelse med lanceringen af det nye samarbejde.   

Altinget logoFonde
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fonde kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00