Nyt samlingssted for grøn omstilling åbner i København

Læderstræde 20 er navnet på et nyt samlingssted i København, hvor tænketanke, ngo’er, forskere og fonde skal samles for at skabe ny viden og øge engagement i den grønne omstilling.

Læderstræde 20 er navnet på et nyt initiativ, hvor tænketanke, ngo’er, forskere og fonde skal samles for at skabe ny viden og øge engagement i den grønne omstilling.
Læderstræde 20 er navnet på et nyt initiativ, hvor tænketanke, ngo’er, forskere og fonde skal samles for at skabe ny viden og øge engagement i den grønne omstilling.Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Jon Michelsen

Et nyt samlingssted for grøn omstilling åbner i København.

Det skriver Concito i en pressemeddelelse.

Samarbejdet skal foregå under det nye samlingssted ’Læderstræde 20’ i København, der vil husere blandt andre Concito, Plastic Change og Tænketanken Hav.

Visionen er, at tænketanke, ngo’er, forskere og fonde fremover samles under ét tag for at skabe ny viden og øge engagementet i den grønne omstilling. Et samarbejde, der ifølge Connie Hedegaard, bestyrelsesformand for KR Foundation og Concito, vil spille en stor rolle:

”Når Danmark skal omstille sig i det tempo, der er behov for, skal vi blive meget bedre til at samarbejde på tværs for at bringe den rigtige viden og de bedste løsninger i spil,” udtaler hun i meddelelsen og fortsætter:

“Håbet er, at vi sammen bliver stærkere, og at Læderstræde 20 bliver et kraftcenter og en god sparrings- og samarbejdspartner for beslutningstagere og andre grønne organisationer i hele Danmark.”

Initiativet sker på baggrund af en bevilling på 320 millioner kroner fra Villum Fonden og Velux Fonden.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Connie Hedegaard

Formand, Concito & KR Foundation, OECD’s Round Table for Sustainable Development
cand.mag. i historie og litteraturvidenskab (Københavns Uni. 1991)

0:000:00